Εμπλοκή στη Βουλή για το ν/σ με τους πλειστηριασμούς

Διεκόπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που συζητά τη νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, προκειμένου να αποφασισθούν οι αποσύρσεις κρίσιμων φορολογικών διατάξεων που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό.

Κατά τις πληροφορίες, “κόκκινο πανί” αποτελεί διάταξη που προβλέπει επιβολή τσουχτερών προστίμων, 10%-30%, στους φορολογούμενους οι οποίοι χρωστούν στην εφορία και δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους ακόμη και για διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης ζήτησαν επιτακτικά από το υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει και αυτή τη διάταξη αλλά και άλλες, ανάλογου περιεχομένου, που δεν έχουν καταληκτικές ημερομηνίες, ώστε να επανακατατεθούν μετά από «ψύχραιμη» επεξεργασία μετά τις γιορτές.
Οι βουλευτές επέκριναν, επιπλέον, τον Κ.Χατζηδάκη για το γεγονός ότι προωθεί αυτές τις διατάξεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Η κυβέρνηση δεν σέβεται τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, περιμέναμε ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς και πήραμε πολυνομοσχέδιο» ήταν η χαρακτηριστικήξ φράση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραϊτη.

Για «εκτροπή» μίλησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για «φασισμό» και «θεατρική παράσταση» ο Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, αφού υπεράσπισε συνολικά τις ρυθμίσεις λόγω του καταπείγοντος χαρακτήρα τους, παρέπεμψε για τα πε5ραιτέρω στον κ.Στουρνάρα: «Ο αρμόδιος υπουργός είναι στην Ολομέλεια, θα έρθει να δώσει εξηγήσεις αργότερα», είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι προτίθεται να αποσύρει κάποιες διατάξεις, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο μη ψήφισης του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα