Εθισμένος στα ναρκωτικά ήταν ο Χίτλερ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ… ΕΚΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΪΧ

Οι χαρακτηρισμοί για την προσωπικότητα του Αδόλφου Χίτλερ είναι τόσοι πολλοί που όμως καταλήγουν σε μία κοινή διαπίστωση: κάνουν λόγο για τον παρανοϊκό δικτάτορα που αιματοκύλησε την Ευρώπη. Ωστόσο ένα βιβλίο 364 σελίδων το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Norman Ohler και τιτλοφορείται «Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» αποκαλύπτει μία άγνωστη πτυχή της ζωής του ηγέτη των ναζί, αυτήν του τοξικοεξαρτημένου!

Πιο συγκεκριμένα στο πόνημα του ο Ν. Ohler φέρνει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τη διαδεδομένη κατά πως φαίνεται χρήση του ναρκωτικού Pervitin στους κόλπους του Τρίτου Ράιχ. Το Pervitin ήταν ο πρόδρομος της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (σ.σ. ναρκωτικό, λευκού χρώματος σε κρυσταλλική μορφή που οι χρήστες είτε το εισπνέουν από τη μύτη ή το καπνίζουν ή το παίρνουν με ένεση) και σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Ν. Ohler, ο ίδιος ο Χίτλερ είχε τόσο μεγάλη εξάρτηση από τα ναρκωτικά, σε βαθμό που στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε φτάσει σε σημείο να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Στο βιβλίο του Ν. Ohler περιέχονται στοιχεία αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ναρκοεξάρτηση του Χίλτερ ο προσωπικός γιατρός του αρχηγού των Ναζί, δρ Theodor Morell. Καταρχήν ο συγγραφέας αποκαλύπτει ότι ο Morell κατάφερε να αποκρύψει το γεγονός ότι ήταν Εβραίος, εντασσόμενος στο ναζιστικό κόμμα πριν ξεκινήσει ο πόλεμος και αφού είχε αποκτήσει νέα πιστοποιητικά έγγραφα ταυτότητας. Εν συνεχεία στο βιβλίο λέγεται ότι ο Morell ήταν αυτός που έκανε τον Χίτλερ πλήρως εξαρτημένο από τα ναρκωτικά, μετατρέποντάς τον σε ένα εικονικό τοξικομανή ως τη στιγμή που ο τελευταίος αυτοκτόνησε στο καταφύγιο του στο Βερολίνο το 1945.

Από τις σημειώσεις του δρ Morell στις οποίες απέκτησε ο πρόσβαση ο συγγραφέας προκύπτει ότι σε χρονική περίοδο 1.349 ημερών ο γιατρός έκανε στον Χίτλερ περίπου 800 ενέσεις ουσιών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις του Ohler σχετικά με την αυξανόμενη εξάρτησή του Χίτλερ για ένα φάρμακο με το όνομα «Eukodal» ­– ένα παυσίπονο ναρκωτικό που είχε τη διπλή δράση από τη συμβατική μορφίνη.

Είναι δε χαρακτηριστικό το περιστατικό που έφερε στην επιφάνεια ότι δηλαδή το Eukodal χορηγήθηκε για πρώτη φορά στον Χίλτερ πριν από μια συνάντησή του με τον Μουσολίνι το 1943. Το περιστατικό έχει τη σημασία του γιατί λαμβάνει χώρα σε μία ιστορική συγκυρία όπου η Ιταλία εξέταζε το ενδεχόμενο να υπαναχωρήσει από τη συμμαχία της με τη ναζιστική Γερμανία. Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι μετά από δύο ενέσεις Eukodal, ο ηγέτης των Ναζί ένιωσε τόσο καλά που κατάφερε να πείσει τον Μουσολίνι να παραμείνει στο πλευρό της Γερμανίας!

Ο Morrell κρατούσε αναλυτικά αρχεία των ενέσεων και των φαρμάκων που χορηγούσε στον Χίτλερ, ανάμεσα στα οποία ήταν διάφορες ορμόνες, ακόμη και σεξουαλικής διέγερσης, όταν ήταν μαζί του η Εύα Μπράουν. «Ο Χίτλερ ήταν ένας ναρκομανής», καταλήγει ο συγγραφέας στο βιβλίο του (σ.σ. αν και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει έχει ήδη λάβει μεγάλη δημοσιότητα), που εκτιμά ότι μετά την επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης ο «Φίρερ έχανε σταδιακά την επαφή με την πραγματικότητα εξαιτίας των ναρκωτικών».

(Mε στοιχεία από τον Independent και το huffingtonpost.gr)

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα