Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: “Παγκόσμια η απάντηση στην προσφυγική κρίση”

Την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα πρόβλημα ως παγκόσμιο πρόβλημα υπογράμμισε για ακόμη μία φορά σήμερα ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από τον ραδιοφωνικό αέρα του BBC radio 4, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα παγκοσμίως και δεν μπορεί να υπάρξει λύση μόνο από την πλευρά της Ευρώπης.

«Το μεταναστευτικό έχει γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος, εξηγώντας ότι «οι ΗΠΑ έχουν ανταποκριθεί θετικά και θα υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα δυο χρόνια, 10.000 Σύρους φέτος. Το ίδιο ο Καναδάς και η Αυστραλία».

Ο κ. Αβραμόπουλος επικεντρώθηκε, ωστόσο, στο αυτονόητο: ότι όσο η περιοχή της Συρίας συνεχίζει να φλέγεται, η μεταναστευτική ροή δεν θα σταματήσει καθώς οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τη χώρα με γοργούς ρυθμούς.

«Πιστέψτε με, καμία θάλασσα, κανένας τοίχος και κανένας φράχτης δεν θα σταματήσει αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα