Δύο πλάνα, ωρίμανση και τρεις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

Μία νίκη, έστω και με ένα γκολ διαφορά, είναι προτιμότερη από μία… μη νίκη! Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός απέκτησε, ισχνό μεν, αλλά πάντως προβάδισμα για την πρόκριση στα play off του Champions League έναντι της Κλαμπ Μπριζ, η οποία όχι μόνο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά απώλεσε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, καθώς ηττήθηκε με ανατροπή σκορ, από μία ομάδα που έχασε πέναλτι και που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 43ο λεπτό.

Αν ο Παναθηναϊκός πετύχαινε μία «καθαρή» νίκη κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ θα ικανοποιούσε σίγουρα τους οπαδούς του και τους παίκτες, καθώς θα διευκόλυνε το έργο της ομάδας ενόψει της ρεβάνς. Ωστόσο, η νίκη επί των Βέλγων και ειδικότερα ο τρόπος που ήρθε, όχι μόνο ικανοποίησε τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του, αλλά πιστοποίησε όλα όσα εκτίμησε πριν την έναρξη της επίσημης αγωνιστικής περιόδου ο τεχνικός του «τριφυλλιού», για τα οποία «έτρεμε» μην πέσει έξω.

Με πιο απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα σαφές δείγμα ωριμότητας. Η ψυχρολουσία από το γκολ των Βέλγων δεν πτόησε τους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι έδειξαν εκπληκτική πειθαρχία και προσήλωση στο αγωνιστικό τους πλάνο, το οποίο ακολούθησαν με πείσμα και πάθος, για να δικαιωθούν με την ανατροπή του σκορ.

Μία ανατροπή, η οποία επιτεύχθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Με 40 βαθμούς στο γήπεδο, με τον κόσμο να πιέζει και συνάμα, βεβαίως, να στηρίζει, με την ψυχολογία εναντίον τους, με ένα πέναλτι που χάθηκε και με μία αποβολή, του Σάντσεθ, από το 43ο λεπτό της αναμέτρησης. Όλα ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες δικαίωσαν τον προπονητή τους, ο οποίος έσπευσε να εκτιμήσει πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, ότι πλέον οι παίκτες έχουν ωριμάσει αγωνιστικά και απαιτούσε από αυτούς να το δείξουν στο γήπεδο. Όπως και έγινε, τουλάχιστον στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Πλέον, ο στόχος είναι η διατήρηση των κεκτημένων στο Βέλγιο, προκειμένου η ομάδα να διασφαλίσει την παραμονή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, μέσω των play off του Αυγούστου.

Παράλληλα με τα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, σε κάθε περίπτωση. Το «πράσινο» επιτελείο έχει καταρτίσει δύο προγράμματα. Ένα για την περίπτωση που η ομάδα προκριθεί στα play off, άρα διασφαλίσει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, και ένα… plan b, για να είμαστε μέσα στο γενικότερο κλίμα, σε περίπτωση που αποκλειστεί και κληθεί να διεκδικήσει τον Αύγουστο την είσοδό του στους ομίλους του Europa League.

Η κοινή συνισταμένη των δύο προγραμμάτων είναι η εξής. Η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών. Επί της ουσίας, το πλάνο είναι ένα, αλλά με δύο διαφορετικές εκδοχές. Στη μία η ομάδα προκρίνεται στο Champions League και θα αποκτήσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μία ακόμη μεταγραφή τύπου Εσιέν. Στην άλλη, θα γίνουν οι ίδιες κινήσεις, αλλά με σαφώς χαμηλότερο κόστος.

Αντι-Καρέλης και δεξί εξτρέμ κλάσης

Σύμφωνα με πηγή στα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, το μεταγραφικό επιτελείο του «τριφυλλιού» έχει εντοπίσει τις περιπτώσεις των παικτών, για κάθε εκδοχή και έχει έρθει σε επαφή μαζί τους, κλείνοντας κατ’ αρχήν προφορικές συμφωνίες. Το θέμα του επιθετικού θα ενεργοποιηθεί αν και εφόσον παραχωρηθεί ο Νίκος Καρέλης. Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι «πράσινοι», παραπέμπουν στη βεβαιότητα ότι ο διεθνής επιθετικός θα πάρει μεταγραφή. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά ο Παναθηναϊκός, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

Το θέμα του δεξιού εξτρέμ είναι πιο πολύπλοκο και θα τραβήξει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Δηλαδή, τέλη Αυγούστου. Ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει σημαντικό όνομα, σε πολύ καλή ηλικία, για την περίπτωση που διασφαλίσει την πρόκρισή του στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση που είτε αποκλειστεί από την Κλαμπ Μπριζ, είτε αποκλειστεί στην επόμενη φάση του θεσμού, θα προχωρήσει στον δανεισμό του Χάρη Μαυρία, τον οποίο επιδιώκει να εντάξει στο δυναμικό του ούτως ή άλλως.

Η… έκπληξη του καλοκαιριού

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μία τρίτη μεταγραφή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι πιθανό να υπάρξει μία έκπληξη – αποχώρηση βασικού παίκτη. Ακούγεται πως έγινε κρούση από κλαμπ μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αναμένεται η επίσημη πρόταση, η οποία θα είναι… αναγκαστικά αποδεκτή, λόγω του ύψους της. Δεν αναφερόμαστε στον Μάρκους Μπεργκ, καθώς ο Σουηδός ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ, εκτός και αν το απαιτήσει ο ίδιος. Πρόκειται για άλλον παίκτη, που θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, κυρίως λόγω του ονόματος της ομάδας και του… μεγαλείου της πρότασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα