Δύο μέσα, δύο έξω για το κύκλωμα εκβιαστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο εκ των 4 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, ενώ ακόμη δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η Παναγιώτα Καρπούζου αφέθηκε ελεύθερη με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής της, όπως συνέβη και με τον σωφρονιστικό υπαλληλο Γιώργο Σκάλκο, ο οποίος φέρεται να μεσολαβούσε και να μετέφερε μηνύματα μεταξύ του Σωτήρη Εμμανουήλ και του Παναγιώτη Βλαστού για τους πλούσιους της στ’ πτέρυγας του Κορυδαλλού τους οποίους ήθελε να εκβιάσει ο Βλαστός.

Αντίθετα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αλλοδαπός Ταουλάντ Φεϊζουλά, ο οποίος φέρεται να εμπλεκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση εκεί οπου παρακολουθούσαν το σπίτι της Λίτσας Βλαστού κατόπιν εντολής του Βλαστού και η Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου, μητέρα παλιού συγκρατούμενου του Βλαστού, από την οποία ο μεγαλοκρατούμενος ζήτησε να παραδόσει 2.000 ευρώ σε έναν δικό του.

Η Π. Καρπούζου απολογούμενη σήμερα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, υποστήριξε κατά πληροφορίες, ότι «διατηρούσα συναισθηματικο δεσμό με τον Παναγιώτη Βλαστό μέχρι τον Αυγουστο του 2012. Από τον Οκτώβρη του ίδιου έτους έχει σταματήσει ουσιαστικά οποιαδήποτε επικοινωνία μου με τον Βλαστό. Ουδέποτε είχα σχέση με όπλα, πολλώ δε μάλλον να προμηθεύσω τον Βλαστό προκειμένου να αποδράσει ή να φυλάξω βαρύ οπλισμό στην οικία μου στην οποία διαμένω με την 9χρονη κόρη μου…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα