Διπλό χουνέρι για την ΑΕΚ!

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου η Άντερλεχτ «χτύπησε» την πόρτα της Ξάνθης ζητώντας τον Δημήτρη Γούτα, προσφέροντας μάλιστα 1,3 εκ. ευρώ! Η διοίκηση της Skoda είπε «όχι»! Στη συνέχεια ήρθε ο Ολυμπιακός προσφέροντας 800.000 ευρώ και 30% ποσοστό μεταπώλησης. Ο Πανόπουλος ζήτησε χρόνο. Έτσι, λοιπόν, πήρε θάρρος και η ΑΕΚ. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έκανε ισόποση πρόταση με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Πανόπουλος έκρινε ότι η χρηματιστηριακή αξία του 21χρονου αμυντικού θα ανέβει πιο γρήγορα στους Πειραιώτες και έτσι τον παραχώρησε στο λιμάνι.

Η ΑΕΚ υπέστη μία μικρή επικοινωνιακή ήττα και δυστυχώς για τον κόσμο της φαίνεται ότι θα υποστεί μία ακόμη. Πριν από δύο εβδομάδες ήρθε σε προφορική συμφωνία με την Elenco Sports που διατηρεί τα δικαιώματα του 26χρονου αμυντικού της Φλουμινένσε, Τζιοβάνι Παλμιέρι, αλλά ο παίκτης είναι ακόμη στη Βραζιλία και όλο… έρχεται! Αν τελικά καταφέρει ο σύλλογος της Βραζιλίας να κρατήσει τον παίκτη στο έμψυχό της δυναμικό, τότε θα μιλάμε για δεύτερη ήττα της ΑΕΚ και μάλιστα πολύ πιο μεγάλη!

Ο κόσμος γκρινιάζει και με το δίκιο του

Κι ενώ η ΑΕΚ έδειξε να μπαίνει φορτσάτη στο μεταγραφικό παζάρι, ξαφνικά όχι μόνο έχει φρενάρει, αλλά δείχνει να τα βρίσκει και σκούρα στις περιπτώσεις που έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της. Δεν μπορεί με τίποτα να βρει τον μεσοεπιθετικό που θέλει! Ναι μεν έφερε τον Ρονάλντ Βάργκας, αλλά δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει στο βιογραφικό του ένα βαρύ τραυματισμό στο γόνατο που μέχρι πέρσι τον κρατούσε σε χαμηλά ποδοσφαιρικά επίπεδα.  Με τον Σκόκο και τον Μπουονατότε περισσότερο κρατάει τον κόσμο της σε αναμμένα κάρβουνα, παρά κάνει παζάρια για να φέρει έστω κι έναν από τους δύο στα Σπάτα.

Με τον τερματοφύλακα όλοι είδαμε τι έγινε. Ακούστηκαν πάνω από δέκα ονόματα, αλλά τελικά κατέληξε στον άγνωστο και με μόλις έξι συμμετοχές στην Εθνική Βενεζουέλας, Άλαν Μπαρόχα, επειδή έκανε μερικές καταπληκτικές εμφανίσεις στο Copa America. Από κει και έπειτα, απέκτησε τον Ισπανό αμυντικό Άρθο που δεν εντυπωσίασε κανέναν, τον Τζιμπούρ που ναι μεν είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά στην πραγματικότητα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό και προσωπική επιλογή του Μελισσανίδη και τέλος τους Βασιλαντωνόπουλο και Κυριακόπουλο, με τον τελευταίο να αποτελεί τη μοναδική νίκη επί του Ολυμπιακού, ο οποίος προσπάθησε να τον «κλέψει», αλλά δεν τα κατάφερε! Ο δε Σιμόες αποκτήθηκε στην ουσία το χειμώνα.

Οι αντίπαλοι σαρώνουν…

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός πήρε τον Εσιέν, τον Θελάντερ (κορυφαίος αμυντικός στη Δανία πέρσι), τον πασίγνωστο Σάντσες, ενώ ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες απέκτησε δύο τερματοφύλακες (Λόρια και Καπίνο), τον καλύτερο πασαδόρο του περσινού πρωταθλήματος (Μαρτίνες), το καλύτερο εξτρέμ του Πορτογαλικού πρωταθλήματος (Πάρντο), τον πλέον ταλαντούχο Έλληνα αμυντικό (Γούτα) και συνεχίζει…

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει εξηγήσει πως θα τηρήσει μέχρι κεραίας το Financial Fair Play και πως δεν θα κάνει υπερβάσεις, διότι την ίδια ώρα πρέπει να κάνει οικονομία για το γήπεδο. Ωστόσο, πρέπει να βγει και να εξηγήσει στον κόσμο που νομίζει ότι φέτος η ομάδα θα πάει για πρωτάθλημα, πως αυτός θα είναι ο στόχος σε ένα ή δύο χρόνια και όχι φέτος. Διότι μιλάμε για παραπληροφόρηση, όχι αστεία… Με αυτές τις κινήσεις που κάνει η ΑΕΚ προφανώς και δυναμώνει, εννοείται πως χτίζει ομάδα που θα τερματίσει ψηλά, αλλά δύσκολα θα διεκδικήσει τον τίτλο, εκτός αν κάνει πορεία αντίστοιχη με του 1989.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα