Διαρκές το προσκλητήριο από τους «58»

Με το «αξίωμα» ότι η «Πρωτοβουλία των 58» χρειάζεται συναινέσεις και όχι αγκυλώσεις, γρήγορες κινήσεις «γιατί αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου», «οδικό χάρτη» με αποσαφήνιση του «μανιφέστου» με τις προγραμματικές θέσεις και «διαρκές» κάλεσμα προς όλους -και προς την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ που αρνείται τον διάλογο- έκλεισε η εκδήλωση της Κίνησης στην Κηφισιά.

Η περιήγηση στο υπό διαμόρφωση σκηνικό προς την κοινή κάθοδο των κεντροαριστερών δυνάμεων έγινε από τον καθηγητή και μέλος των «58» Χρήστο Ροζάκη, δύο προβεβλημένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τους κ. Α. Παπαδόπουλο και Γρ. Ψαριανό, ενώ ο προσφάτως αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος έκανε επίσημη «πρεμιέρα» στην κοινή μάχη της Πρωτοβουλίας μιλώντας για την πορεία προς τις ευρωεκλογές σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

«Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που όλοι εμείς ενωμένοι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε; Θα μείνουμε στο τι πρέπει να αναγράφεται στη μαρκίζα, στην ταμπέλα;» ήταν η φράση με την οποία έκλεισε καταχειροκροτούμενος την παρέμβασή του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Νωρίτερα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα προς τον Φώτη Κουβέλη, συγχαίροντας τον ρόλο των «58»: «Συμφωνώ πλήρως με τη λογική της Πρωτοβουλίας. Απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς, ηγεμονισμούς και χωρίς βεβαιότητες. Ή μάλλον με μόνη βεβαιότητα -και σωστά- όχι ο χώρος αυτός της Κεντροαριστεράς αν δεν ενωθεί δεν έχει κανένα μέλλον. Τα μικρομάγαζα, οι προσωπικές στρατηγικές, οι συμπλεγματικές λογικές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εξαφάνιση όλου του χώρου».

Ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ που «βλέπει» προς την έξοδο από την Αγ. Κωνσταντίνου προς τη συμμαχία των ευρύτερων δυνάμεων και, κατά πολλούς, για το κοινό ευρωψηφοδέλτιο ακόμη και ως επικεφαλής, έκανε κάλεσμα στο σύνολο της ΔΗΜΑΡ να προσέλθει στον διάλογο και όλοι μαζί να συγκροτήσουν «σαφές μέτωπο με τον δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό λαϊκισμό».

Έκανε σφοδρή επίθεση στη «ΝΔ του κ. Σαμαρά», λέγοντας ότι αυτό το σχήμα (σ.σ. της συμπαράταξης) δεν μπορεί να είναι δίπλα σε ένα «κόμμα βαθιά συντηρητικό», και συνέχισε με «πυρά» για να καταλήξει: «Κάποια στιγμή ο κ. Σαμαράς θα ξαναθυμηθεί τον εαυτό του και θα κάνει τον αντιμνημονιακό, που δεν παρέλαβε κράτος για να παραδώσει κατεχόμενη χώρα»…

Ο Γρ. Ψαριανός με την ομιλία του ευχήθηκε να είναι η συντριπτική πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ υπέρ του διαλόγου με τους «58» και όχι μόνο οι διάφορες «φυλές» του ΠΑΣΟΚ και οι κινήσεις του χώρου. Εξήγησε ότι τους «58» τους αντιμετωπίζει ως πρόταση για «συμπαράταξη» και όχι ως κόμμα, επιτέθηκε σφοδρότατα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο Α. Παπαδόπουλος, «διευκρίνισε» ότι θα είναι τρεις οι εκλογικές αναμετρήσεις (συμπλήρωσε και των βουλευτικών εκλογών δίπλα στις ευρωεκλογές-δημοτικές – «το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2015») και προτάσσοντας την επιδίωξη για το επιτυχές αποτέλεσμα του εγχειρήματος είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου:

«Όποιος αφήνει για αργότερα το εγχείρημα πριμοδοτεί τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, που ο ένας λέει είμαι άθεος, ο άλλος σε ποιον θεό πιστεύει και οι δύο θα έλεγα ότι είναι για… ψυχίατρο – εγώ πιστεύω σε όλους τους προηγούμενους θεούς!…».

Στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι κ. Γιαννίτσης, Καψής, Δοξιάδης, Λιβαδάς, Σπηλιόπουλος, οι κ. Δρέττα, Χριστοφιλοπούλου, Γείτονα κ.ά

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα