Διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ Μαλέλης, Πορτοσάλτε, Κονιτόπουλος

Εννιά μήνες μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, η ΕΣΗΕΑ επέβαλε ποινές σε 9 δημοσιογράφους για μεροληπτική στάση κατά την δημοσιογραφική κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης.

Οι τρεις από τους 9 δημοσιογράφους που είχαν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, διαγράφηκαν από την Ένωση. Πρόκειται για τους Σταμάτη Μαλέλη, γενικό διευθυντή ενημέρωσης του ΣΚΑΪ ποινή διαγραφής 18 μηνών, τον Άρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ) ποινή διαγραφής 12 μηνών και τον Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6» με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) ποινή διαγραφής 6 μηνών.

Επίπληξη επιβλήθηκε στην Όλγα Τρέμη (η οποία παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από μέλος της ΕΣΗΕΑ), τη Μαρία Σαράφογλου (MEGA), τον Μανώλη Καψή (MEGA) και τη Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1).

Αθωώθηκαν οι Γιάννης Πρετεντέρης (MEGA) για τους διαξιφισμούς του το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρης Οικονόμου (ΣΚΑΪ) για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας, εξαιτίας και της μεταγενέστερης έκφρασης «συγγνώμης» από τον «αέρα» της εκπομπής του «Πρώτη Γραμμή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα