Διήμερο σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να είναι απογοητευτικές για το Ποτάμι και να προκαλούν προβληματισμό, καθώς πλέον τείνει να γίνει συνείδηση στον κόσμο πως το Ποτάμι θα μείνει εκτός Βουλής, όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης αφενός μεν δεν χάνει την αισιοδοξία του, αφετέρου δε συνεχίζει να υποστηρίζει το σχέδιο για εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι με βάση το πρόγραμμα του ο επικεφαλής του Ποταμιού θα επισκεφθεί την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και το Διδυμότειχο το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη με το πουλμανάκι του Ποταμιού.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και της Εκκλησίας.
Το πρόγραμμα του Σταύρου Θεοδωράκη περιλαμβάνει επίσκεψη σε Καβάλα και Ξάνθη αύριο Τρίτη και την Τετάρτη σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο. Αναλυτικά το πρόγραμμα του ανά πόλη:
Καβάλα
• 7.00: Ιχθυόσκαλα Καβάλας. Συναντήσεις με τον πρόεδρο ιχθυόσκαλας Χ. Μαντά, το σωματείο αλιέων και εμπόρους
• 9.45: ΤΕΙ Καβάλας. Συνάντηση με τον πρόεδρο Αθ. Μητρόπουλο και του καθηγητές του Ιδρύματος.
• 11.00: Επίσκεψη στην κέντρο της πόλης
Ξάνθη
• 13.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθ. Καραμπίνη
• 15.00: Γεύμα με παραγωγικούς φορείς της πόλης
• 17.30: Επίσκεψη στην κέντρο της πόλης
Κομοτηνή
• 9.30: Συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων.
• 11.00: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χ. Μέττιο
• 11.40: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γ. Πετρίδη
• 12.30: Επίσκεψη στην κέντρο της πόλης
Διδυμότειχο
• 15.00: Συνάντηση με τον Στρατηγό της 16ης μεραρχίας Χ. Λαλούση και τους οπλίτες του στρατοπέδου.
• 17.30: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό στον Ι.Ν Παναγίας Ελευθερώτριας

Οι εκδηλώσεις
Στο μεταξύ το Ποτάμι συνεχίζει τις εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές. Έτσι σήμερα Δευτέρα έγιναν δύο εκδηλώσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό και την οικονομία υπό τον τίτλο “Που πάνε τα λεφτά μας”. Την τιμητική τους για την συγκεκριμένη εκδήλωση είχαν η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Στην Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού WE, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα π Δημήτρης Τσιόδρας (εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού), η Νιόβη Παυλίδου (καθηγήτρια του ΑΠΘ) και ο επιχειρηματίας στον τομέα του ρουχισμού, Θεοχάρης Καζαντζίδης. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η δημοσιογράφος Κική Τσιλιγγερίδου. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στο Ηράκλειο η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα ballroom του ξενοδοχείου Galaxy, με ομιλητές τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Μανώλης Κουμαντάκη, τον αναλυτή Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γιάννη Κουτσομύτη και τον επιχειρηματία του τουρισμό και περιβαλλοντολόγο
Φώτη Κοκοτό. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη
Η εκτίμηση
Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μέσω συνέντευξης του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Στ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή του «στρίβειν διά των εκλογών», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο εν ανάγκη και με νέα μέτρα και φόρους.
«Αυτά που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι φιλοδωρήματα προτού φορολογήσουν ακόμα και τα κάλαντα», τόνισε ακόμη, ενώ σημείωσε ότι το σημαντικό είναι από που έχουν προέλθει αυτά τα χρήματα. «Και έχουν προέλθει από την υπερφορολόγηση. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσθέτουν συνεχώς νέους φόρους. Διορίζουν, σπαταλούν λεφτά στο κομματικό κράτος και αν κάτι περισσέψει, το δίνουν στους συνταξιούχους, τώρα και στους νησιώτες για λίγους μήνες. Είναι ίσως ένα λειψό χριστουγεννιάτικο παραμύθι αλλά δεν είναι η λύση που έχει ανάγκη η κοινωνία», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα