«Δεν χρησιμοποιώ τα προσωπικά μου για να διαφημίζω τη δουλειά μου»

Είναι από τους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή με το ταλέντο και κυρίως το ήθος, που είναι και αγαθό εν… αφθονία στη μουσική βιομηχανία. Ο λόγος για τη Ραλλία Χρηστίδου που, αν και βρίσκεται σε «πυρετό» δημιουργικότητας, έκλεψε λίγο από τον χρόνο της για να απαντήσει στις ερωτήσεις της «Α».

Συνέντευξη στη Μαίρη Καράμπελα

Αυτό το διάστημα η γνωστή ερμηνεύτρια ετοιμάζει εμφανίσεις σόλο και με την Ευρυδίκη, στην Αττική, την περιφέρεια και την Κύπρο. Ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Μόσχα, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα δούμε το κλιπ του τραγουδιού της «Άσπρο γιασεμί» και παράλληλα έχει ξεκινήσω να γράφει για τη νέα της δισκογραφική δουλειά.

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα με έναν νέο δίσκο με τίτλο «Με όπλο την αγάπη» από τη MINOS-EMI. Συντελεστές στη δουλειά αυτή είναι οι Στάθης Δρογώσης, Ανδρέας Λάμπρου, Σταύρος Σταύρου, Κωνσταντίνος Χανιώτης, Διονύσης Κωτσάκης, Γιώργος Καραδήμος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρυσούλα Μολογιάννη και ο Γιάννης Κότσιρας. «Το δισκάκι έχει έντεκα τραγούδια και εγώ υπογράφω τα επτά από αυτά, επίσης περιλαμβάνονται ακόμα και δύο bonus tracks», μας είπε με ενθουσιασμό η Ραλλία.

 Είσαι πλέον «παιδί» της MINOSEMI. Πώς νιώθεις με αυτή τη συνεργασία;

«Η συνεργασία αυτή είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Και το σημαντικότερο είναι ότι εκτιμούν τη μουσική, την ιδιοσυγκρασία μου και τον τρόπο που επιθυμώ να κινούμαι στον χώρο της μουσικής. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το συναντήσεις αυτό, ευτυχώς ο χρόνος είναι βοηθός για όσους δουλεύουν με ειλικρίνεια και αγάπη».

 Δηλαδή στο παρελθόν έχεις αναγκαστεί να κάνεις πράγματα που δεν σε αντιπροσώπευαν;

«Σαφέστατα. Ιδίως όταν ξεκινάς, πέφτεις σε διάφορες παγίδες. Έχω μετανιώσει που έχω τραγουδήσει ρεπερτόριο που δεν ήταν απόλυτα ταιριαστό με την ιδιοσυγκρασία μου και με τις σπουδές μου στην κλασική μουσική. Δεν γίνεται να είσαι ροκ χαρακτήρας και να τραγουδάς ποπ τραγούδια».

 Ο δίσκος σου λέγεται «Με όπλο την αγάπη». Αυτό είναι το μοναδικό όπλο στη ζωή σου;

«Επέλεξα να βάλω τον τίτλο, γιατί πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι επιλέγουν είτε τον σωστό δρόμο είτε τον “άλλο». Για όσους λοιπόν επιλέξουν να κινηθούν στον σωστό δρόμο, το μοναδικό τους όπλο είναι η αγάπη, η ανιδιοτελής και η αληθινή».

 Έχεις καταφέρει να νιώσεις αυτή την αγάπη;

«Ναι, νομίζω ότι το έχω νιώσει. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι δεν πας μπροστά με τον σταυρό στο χέρι. Εγώ πιστεύω ότι πας, απλά σου παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο».

 Παρ’ όλα αυτά, σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

«Ναι, φυσικά. Όμως σκέφτηκα ότι είναι κρίμα να αφήσω ανεκμετάλλευτο το ταλέντο που μου έχει χαρίσει ο Θεός. Εξάλλου, το τραγούδι για μένα είναι τρόπος έκφρασης και όταν δεν μου δίνεται η δυνατότητα να το κάνω αυτό, αισθάνομαι ζωντανή-νεκρή».

 Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που θα ήθελε να πάει σε ένα show τύπου «Fame Story»;

«Τα τελευταία χρόνια πολλοί νόμιζαν ότι το να κερδίσεις αναγνωρισιμότητα σου εξασφάλιζε καριέρα, πορεία και οικονομική άνεση, όμως το να θέλεις να ασχοληθείς με το τραγούδι για να γίνεις γνωστός, είναι σφάλμα. Όταν πήγα εγώ στο reality, είχαμε το “ελαφρυντικό” ότι δεν γνωρίζαμε πού πηγαίναμε, ούτε τι θα συμβεί βγαίνοντας. Το χειρότερο ήταν όταν έβγαινες που σε αντιμετώπιζαν σαν να ήσουν κάτι, αλλά δυστυχώς ήσουν ένα τίποτα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να απεμπλακείς από την τηλεοπτική σου ταμπέλα και την τηλεοπτική σου ιδιότητα. Έχουν περάσει δέκα χρόνια και ακόμα αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι εφ’ όρου ζωής για το ότι το έκανα γιατί το αγαπάω και όχι για να με ρωτούν “τι επαγγέλλεστε, κυρία μου; Celebrity”. (Γέλια).».

 Τι αντιμετώπισες όταν βγήκες;

«Μου έκαναν προτάσεις για διαφημίσεις και άλλα πράγματα, τα οποία αρνήθηκα μαζί με σοβαρές οικονομικές απολαβές, γιατί δεν ήθελα χρήματα με την ιδιότητα της τηλεοπτικής παίκτριας. Ήθελα να κερδίσω χρήματα ως μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια».

 Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, θα επέλεγες να το ξανακάνεις;

«Αν είχα τη γνώση που έχω τώρα, δεν θα συμμετείχα, αν δεν είχα τη γνώση αυτή, θα πήγαινα».

 Γιατί δεν έχουμε μάθει ποτέ για την προσωπική σου ζωή;

«Επέλεξα να μη χρησιμοποιήσω τα προσωπικά μου για να διαφημίζω τη δουλειά μου και το έκανα από την αρχή, παρ’ ότι ήταν κόντρα στο ότι βγήκα από ένα reality και ενόχλησε αρκετά».

 Σε έχουν πικράνει δημοσιεύματα που έχουν γραφτεί για σένα;

«Είναι κάτι που δεν με απασχολεί πλέον και δεν ασχολούμαι καθόλου. Είναι η νοοτροπία όταν δεν έχουμε θέμα, το φτιάχνουμε. Ιδίως στο διαδίκτυο από την ανωνυμία τους μπορεί να γράψουν οτιδήποτε. Εγώ ό,τι λέω το λέω επώνυμα και βάζω και την υπογραφή μου».

 

«Έχουμε ευθύνη οι πολίτες για τις πράξεις των πολιτικών μας»

 

 Είσαι πολιτικοποιημένη;

«Ναι, με αφορούν όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα και τα πολιτικά ζητήματα είναι και η μόνη θεματολογία που μπορεί να παρακολουθήσω τηλεοπτικά».

 Θεωρείς ότι οι πολίτες έχουμε μερίδιο ευθύνης στις πράξεις των πολιτικών;

«Έχουμε πάρα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Φταίμε που μας έπεισαν τα media ότι μέρος του πετυχημένου lifestyle είναι να είσαι apolitic».

 

Θεωρείς ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα στην Ελλάδα;

«Πιστεύω ότι θα αλλάξουν αλλά χρειάζεται χρόνος».

 

Με την πολιτική έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς;

«Μου έγινε πρόταση από το Νέο Ηράκλειο, από τρεις-τέσσερις παρατάξεις, αλλά αρνήθηκα. Τους είπα ότι εγώ είμαι για να τους κάνω αντιπολίτευση, δεν θέλω να μπω στα ψηφοδέλτια».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα