«Δεν υπάρχει χρόνος για κομπασμούς»

H πρώτη αντίδραση μετά την άντληση 3 δισ. του ελληνικού Δημοσίου από την έκδοση 5ετών ομολόγων με επιτόκιο 4,95% και υπερκάλυψη στα 20 δις ήρθε από την Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος της εκπροσώπου της Σαντάλ Χιούγκ αναφερόμενη στην επιστροφή της χώρας μας στις αγορές,     μίλησε για «πολύ καλό νέο», ωστόσο επισημαίνει πως δεν υπάρχει χρόνος για κομπασμούς ζητά επιμονή στους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος προσαρμογής.

H ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η σημερινή πετυχημένη ομολογιακή έκδοση αποτελεί πρώτο αλλά ξεκάθαρο βήμα στην αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές της Ελλάδος. Στο πλαίσιο της γενικής βελτίωσης στις αγορές κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, αποτελεί μία σημαντική ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία ξεκινά να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, και αντικατοπτρίζει τις θετικές συνέπειες απ’ τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε όταν ζήτησε χρηματοδοτική βοήθεια την άνοιξη του 2010. Ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει χώρος για κομπασμό.

Για να επιτευχθεί μία διατηρήσιμη πρόσβαση στις αγορές και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, είναι κρίσιμο να συνεχιστεί η διασφάλιση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί αλλά και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα προσαρμογής και με τις οποίες θα τονωθεί η ανάπτυξη».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα