Δεν στηρίζουν τον Τούντορ οι Κροάτες!

Ανάλυση σχετικά με τη μελλοντική παρουσία του Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο του ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει η κροατική ιστοσελίδα «vecernji.hr», μία ανάλυση που βλέπει δυσκολίες στην προσπάθεια του προπονητή να αναγεννήσει τον Δικέφαλο.

Οι συμπατριώτες του αναλυτές θεωρούν πως ο Τούντορ δύσκολα θα πετύχει στην ομάδα, διότι είναι προπονητής διαφορετικής κουλτούρας και θα είναι έκπληξη αν καταφέρει να πετύχει. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Το “δυνατό όπλο” του Τούντορ είναι η σχέση του με τους παίκτες, όπως αποδείχθηκε στην Χάιντουκ, αλλά αυτό είναι αμφίβολο αν ισχύσει στην Ελλάδα. Στην Κροατία ο Τούντορ θεωρείται θρύλος και εύκολα έπειθε τους παίκτες. Στον ΠΑΟΚ, όμως, παρότι πέρασε από τη Γιουβέντους και την εθνική Κροατίας “θα αντιμετωπίζεται από τους παίκτες, ως ένας από τους προπονητές που αλλάζουν στον πάγκο της ομάδας. Και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα εμπνεύσει από την πρώτη στιγμή τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ όπως συνέβη με αυτούς της Χάιντουκ”.

Στην Χάιντουκ οι στόχοι δεν ήταν τόσο υψηλοί και υπήρχε μεγαλύτερη ανοχή σε αρνητικά αποτελέσματα και λάθη δικά του. Στον ΠΑΟΚ δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες ήδη φτασμένους με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους ήδη διαμορφωμένες και δύσκολα ο Τούντορ θα μπορέσει να τις αλλάξει και λίγοι είναι οι νεαροί. Επιπλέον, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Τούντορ θα έχει το ελεύθερο να φέρει μία ολόκληρη νέα ομάδα, καθώς υπάρχει ήδη ένας διαμορφωμένος κορμός.

Ο Σαββίδης έχει επιδείξει μηδενική υπομονή και δεν είχε πρόβλημα να διώξει έμπειρους και φτασμένους κόουτς. Ο Τούντορ μπορεί να ποντάρει στο επικοινωνιακό του χάρισμα και την προσωπικότητά του.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γεμάτο από κρούσματα βίας και στημένων αγώνων και ομάδες με σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούν να πληρώσουν τους παίκτες τους. Και επιπλέον, όλοι ξέρουν τον πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια (Ολυμπιακός) πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα