Δεν πείθονται οι υπουργοί

Ραντεβού με την κοινοβουλευτική ομάδα στην συνεδρίαση της απόψε δίνει ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να κατέβουν οι υψηλοί τόνοι των τελευταίων ημερών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με καζάνι που βράζει και ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να πείσει πως αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος εφικτός δρόμος που μπορεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει. Σε μια πρώτη ανάγνωση η λίστα Βαρουφάκη ακυρώνει στο σύνολό του το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή στην καλύτερη περίπτωση μεταθέτει για αργότερα τα μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά η λίστα των μεταρρυθμίσεων μονοπώλησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο όπου έγινε αντιληπτό πως άπαντες πρέπει να ξεχάσουν τις κόκκινες γραμμές και να κινηθούν πιο ρεαλιστικά με στόχο να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα υποσχεμένα έστω και σε άλλο χρόνο.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.
Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις σε Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί.
«Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι και για νομοθετικό έργο και για πολιτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε εξερχόμενος της Βουλής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Ο Νίκος Βούτσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την άποψη του υπουργού για τα μέτρα, ο ίδιος απάντησε: Ποια μέτρα; Όταν δείτε το κείμενο, έχει αναρτηθεί το κείμενο, θα αντιληφθείτε ότι δεν πρόκειται περι μέτρων, ούτε έχουν καμία σχέση με μνημόνια. Είναι η ουσιαστική περιγραφή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, βεβαίως με ενστάσεις ως προς τον χρόνο εφαρμογής τους ή πράγματα τα οποία θα τα δούμε στην οικονομία αυτού του πολύ προωθητικού συμβιβασμού που υπήρξε για τη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα