«Δεν πάω πουθενά»

Ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη μεγάλη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά τις εκλογές μπορεί να υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση του, όμως οι πραγματικές ειδήσεις ήταν για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές τρικυμίες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους αμφισβητίες, ότι δεν υπάρχει θέμα ηγεσία και ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Στις ερωτήσεις για την ανάγκη επαναβεβαίωσης της ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως ζητούν αρκετά στελέχη, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ίδιος ρώτησε τους βουλευτές και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εάν εγείρουν θέμα ηγεσίας και ουδείς το έθεσε. «Ήδη το συζητήσαμε και τα αίτια της ήττας, συζητήθηκαν αυτά» επεσήμανε ο τέως Πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι όσοι εξωθούν το κόμμα σε εσωστρέφεια ουσιαστικά εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του κ. Αλ.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Με υπαινιγμούς που είχαν ως στόχο να εκθέσουν τους επικριτές του χωρίς όμως να ανοίξει μετωπική αντιπαράθεση μαζί τους, («αυτά τα ακούγατε και παλαιότερα» σχολίασε «φωτογραφίζοντας» τη Ντόρα Μπακογιάννη) ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τις ερωτήσεις για τα εσωκομματικά προκειμένου να προχωρήσει σε σύγκριση της σημερινής κυβέρνησης με τη δική του , αφήνοντας να εννοηθεί παράλληλα ότι έχει αρχίσει να δικαιώνεται η προσπάθειά του από τους πολίτες.
«Ουδείς έθεσε θέμα»
«Ο Αρχηγός ζήτησε αν έχει κάποιος να θέσει θέμα ηγεσίας, ουδείς το έθεσε… Θα το θέσουμε τώρα;» αναρωτήθηκε σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του ο κ. Σαμαράς. Ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει εάν στις σκέψεις του βρίσκεται η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου («θα κάνουμε Συνέδριο όταν κρίνω…» ανέφερε) ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν κινδυνεύει από ένα κίνημα βουλευτών. «Πόσο καιρό ακούω για υπογραφές…» σχολίασε δηκτικά, ρίχνοντας έτσι το γάντι προς τους αμφισβητίες, οι οποίοι και θα πρέπει να βρουν κατ’ αρχήν 27 υπογραφές βουλευτών για το άνοιγμα της συζήτησης και, τελικά, 41 για την αμφισβήτηση του Προέδρου.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. περιέγραψε, επίσης, και τον τρόπο που θα διαχειριστεί εφεξής τους αμφισβητίες, τόσο πολιτικά όσο και (εφόσον απαιτηθεί) πειθαρχικά: κατηγορώντας τους για αντι-νεοδημοκρατική συμπεριφορά. Η εσωστρέφεια βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του τόπου, εγώ δεν αποπροσανατολίζω τη Νέα Δημοκρατία από το στόχο της συγκροτημένης αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η εσωστρέφεια τώρα θα ήταν κίνηση αντι-νεοδημοκρατική ανέφερε.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση
Πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έκανε ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό έδειξε ότι περιμένει την προσωπική του δικαίωση, καθώς όπως τόνισε πολλάκις «γνωρίζω τα θέματα κι έχω ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων». Μάλιστα επισήμανε πως έχει τον τρόπο και μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. «Ένα κόμμα ηττήθηκε κινούμενο με μία λογική να βγούμε όσο πιο γρήγορα από την κρίση», είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας ότι «κάθε ημέρα αισθάνομαι ότι ο κόσμος λέει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα ενώ, αντιθέτως, με την προηγούμενη βγαίναμε από το τούνελ». Στο ίδιο μοτίβο, σημείωσε ότι «θα είχα την καταφρόνια των πάντων ότι την πιο κρίσιμη ώρα εσύ που γνωρίζεις, που έχεις σχέση με την Ευρώπη, που μπορείς να βοηθήσεις τη χώρα, σηκώνεσαι και φεύγεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα