“Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα”

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη διά στόματος Θεόδωρου Παπαθεοδώρου σχετικά με τη συνάντησή του με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.
Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, σημείωσε ότι η «Δικαιοσύνη βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη από τους χειρισμούς του κ. Πρωθυπουργού και τα όποια προσχήματα μόνο πανικό προδίδουν» και τονίζει ότι «η κατάρρευση της Κυβέρνησης δεν πρέπει να συμπαρασύρει το κύρος των θεσμών».
«Τελικά ο κ. Πρωθυπουργός δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα στις καθημερινές παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης» συνεχίζει ο κ. Παπαθεοδώρου και συμπληρώνει: «Η σημερινή συνάντηση με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων «φέρεται» να έγινε για το Ειδικό Μισθολόγιο, χωρίς όμως την παρουσία των Ενώσεων των Δικαστών, ενώ ο Πρόεδρος του ΣτΕ έκανε δηλώσεις για τη ματαίωση της Διάσκεψης του ΣτΕ, αποδεχόμενος ουσιαστικά την επιχείρηση χειραγώγησης».
Για το ίδιο θέμα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι “δεν γίνεται να αναμειγνύονται θέματα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης με θέματα μισθολογικά για τα οποία είναι αρμόδιες οι δικαστικές Ενώσεις, σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν είναι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών, υπάρχουν συνδικαλιστικές ενώσεις».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι η στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης «με προβληματίζει γιατί δεν μπορεί να γίνονται δηλώσεις ότι διασφαλίσαμε στην συνάντηση ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στους μισθούς μας διότι είναι σαν να γίνεται συναλλαγή. Έπρεπε να είναι οι ενώσεις για τα μισθολογικά των δικαστών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Για τις αποδοχές των δικαστών αποφαίνεται η δικαιοσύνη και αποφασίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο”.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι προκαλούν θεσμικό τρόμο οι δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ κύριου Σακελλαρίου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αφουγκράζεται την κοινωνία.«Αποστολή της δικαιοσύνης δεν είναι να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη» υπογράμμισε. Όλα αυτά αποτελούν θεσμικό πρόβλημα και μάλιστα πρόβλημα Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου έκανε και ειδική αναφορά στη σύσταση -εκ μέρους της κυβέρνησης- μιας επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση ( θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο ηθοποιός Γ. Κιμούλης). Όπως είπε, η επιτροπή αυτή είναι παράνομη, καθώς τα ζητήματα της αναθεώρησης ανήκουν αποκλειστικά βάσει του Συντάγματος στη Βουλή και όχι στην κυβέρνηση.
Ο Λοβέρδος
Την εκ νέου κλήση του Δημήτρη Κοντομηνά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής μετά και τις καταγγελίες του για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, ωστόσο έσπευσε να πάρει θέση τονίζοντας ότι δεν έχουν εντοπιστεί νέα στοιχεία από την προηγούμενη κατάθεση του κ. Κοντομηνά. Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία καθώς ο ίδιος ο κ. Κοντομηνάς κατήγγειλε ότι απεσταλμένος του κ. Παππά του πρότεινε συναλλαγή».
«Να έρθει μαζί με την Μενεγάκη και τη Σπυροπούλου» σχολίασε δεικτικά ο Νίκος Νικολόπουλος με τον κ. Λοβέρδο να σηκώνει το γάντι απαντώντας « καλό το χιούμορ αρκεί να μην παίζεις με αυτό γιατί γυρνά εναντίον σου».
Ο κ. Φάμελλος δήλωσε από την πλευρά του «Ο κ. Κοντομηνάς ήρθε στην επιτροπή και από την στιγμή που ήρθε και μετά δεν πήρε δάνειο και άρα δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της επιτροπής. Αν έχει αποκρύψει ο ίδιος στοιχεία δεν αφορά την επιτροπή». Εξήγησε δε ότι «Ο κ. Παππάς θα κληθεί στην Θεσμών. Ας μην μπλέκουμε τις αρμοδιότητες. Η Επιτροπή δεν εξασφαλίζει την πιστότητα των στοιχείων με όρους πρωινής εκπομπής . Αν έχει προκύψει κάτι οι εισαγγελικές αρχές είναι γνωστές και όποιος τιμά τον λόγο και την υπογραφή του να πάει άμεσα στις εισαγγελικές αρχές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα