“Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτά που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία”

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και στα λεγόμενα του “στυγνού δικτάτορα” όπως τον χαρακτήρισε, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Real fm ο Πάνος Καμμένος.

«Όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που ανέφερε ότι γίνεται αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

«Οι προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι λεκτικές», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόσθεσε: «Οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα».

«Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε», πρόσθεσε ο κ.Καμμένος. “Το πρόβλημα το δημιουργεί ο Ερντογάν και η ασυλλόγιστη πολιτική. Όταν οι Τούρκοι αμφισβητούν τα 16 ελληνικά νησιά, το διεθνές δίκαιο. Το ίδιο συμβαίνει με τον κύριο Ράμα όταν θέτει θέμα Τσάμηδων.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Οταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

“Διαλυμένες οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις”

Συνεχίζοντας ο Πάνος Καμμένος είπε τα εξής: Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένες λόγω του πολέμου στη Συρία. Ακόμη και το ηθικό στην Τουρκία είναι διαλυμένο. Τα βασανιστήρια που γίνονται στην Τουρκία πρέπει να γίνουν γνωστά στον κόσμο” ενώ είπε πως “αυτή την στιγμή γίνεται μία ισχυρή συμμαχία των χωρών της Μεσογείου με την Ελλάδα να παίζει το σημαντικότερο λόγο.

Τι είπε για τον Βαρουφάκη

Ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε και για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποδείχτηκε εκείνη τη βραδιά ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν. Δεν το έκανε επειδή ήταν μέλος κάποιας συμμορίας… αυτή ήταν άποψή του. Εκείνο το βράδυ που άλλαξε πολιτική και ήρθαμε πιο κοντά με τις ΗΠΑ, είναι καθοριστική για την πορεία της πατρίδας μας». «Η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει μία χρυσή ευκιρία, να στείλει ότι μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ενωμένη. Μικροπολιτικά παιχνίδια δεν ωφελούν» είπε.

Κλείνοντας είπε για τη νέα χρονιά: «Η ελπίδα υπάρχει, το 2017 θα’ναι μια καλή χρονιά για την πατρίδα μας. Έχουμε ένα καλό απόθεμα από το 2016 που πρέπει να δοθεί στον κόσμο που υποφέρει. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιο δυνατές από ποτέ! Ακολουθούν τον όρκο τους, να’ναι οι Έλληνες ασφαλείς!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα