«Δεν είναι η πρώτη φορά που μας επιτίθενται Χρυσαυγίτες»

Συνεχίζεται η έρευνα για την επίθεση που δέχτηκαν φωτορεπόρτερ από μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο της Αθήνας, την περασμένη εβδομάδα, την ώρα της μεταγωγής από τις φυλακές των Μιχαλολιάκου- Παππά και Λαγού.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επιθέσεις από μέλη και βουλευτές της ΧΑ», υποστήριξε στις ανακρίτριες μάρτυρας , πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος. Παρέδωσε και φάκελο στις ανακρίτριες με ντοκουμέντα και από άλλες επιθέσεις που έχουν δεχτεί κάνοντας τη δουλειά τους εκπρόσωποι των ΜΜΕ από οπαδούς της Χ.Α.

Αναφερόμενος σε αυτά τα περιστατικά, ο Μ. Λώλος υπενθύμισε την περίπτωση της επίθεσης Κασιδιάρη όταν είχε αφεθεί ελεύθερος από τους ανακριτές στην Ευελπίδων, την επίθεση οπαδών της Χ.Α. στο εφετείο όταν είχε γίνει γνωστή η προφυλάκιση των Γερμενή-Ηλιόπουλου, όπου είχαν πετάξει μπουκάλι με νερό στη ρεπόρτερ της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Κατήγγειλε, επίσης, περιστατικά με λεκτικές απειλές και βιντεοσκοπήσεις φωτορεπόρτερ από οπαδούς της Χ.Α., αλλά και στοχοποίηση των φωτογράφων. Επιπλέον κατήγγειλε την «παρουσία-απουσία» της αστυνομίας που όπως υποστηρίζει παραμένει απαθής και επεσήμανε το γεγονός ότι μόνο στο κόμμα της Χ.Α. προβλέπονται συγκεκριμένες θέσεις για τους φωτορεπόρτερ, κάτι που όπως λέει δεν ισχύει σε κανένα άλλο κόμμα.

Αυτήν την ώρα καταθέτουν οι 2 φωτορεπόρτερ που τραυματίστηκαν και 2 αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί και το οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα