Δεν ήξερε, δε ρώταγε;

Στο τελευταίο φύλλο τής «Α», είχαμε αναφερθεί στη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η απόφαση του Δ.Σ. τής ΕΠΟ να υπογράψει σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος με την κυπριακή Media Goal του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Κούμα, εκρίθη ότι είναι απολύτως άκυρη, αφού παραβαίνει σαφώς το άρθρο 84 του Ν. 2725/99.

Είχαμε επίσης αναφέρει ότι εκτός από το αστικό μέρος της υπόθεσης, η Forthnet είχε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητεί να διερευνηθεί αν κατά τη διαδικασία και την υπογραφή της παραπάνω απόφασης παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα.

Τη διενέργεια της έρευνας, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ν. Αντωναράκος είχε αναθέσει στο 12ο Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών. Εκεί παρήλασαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και όχι μόνο…

Επανερχόμαστε σήμερα στο θέμα για το οποίο οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και έχουν ως εξής.

Η Forthnet την περασμένη Τετάρτη, 12/3, γνωστοποίησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας να ενσωματωθεί στη σχετική δικογραφία. Εκεί ενημερώθηκε ότι η έρευνα από πλευράς Πταισματοδικείου είχε περατωθεί και ο φάκελος είχε επιστραφεί στην Εισαγγελία, και είχε χρεωθεί στην αντεισαγγελέα κα Nταγιάτα, δεδομένου ότι ο προηγούμενος εισαγγελέας κ. Νικ. Αντωναράκος είχε προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Νταγιάτα παρέλαβε τον φάκελο της δικογραφίας και σύντομα θα αποφανθεί εάν θα ασκηθούν διώξεις σε όσους κριθούν ότι παρέβησαν άρθρα του Ποινικού Κώδικα ή θα θέσει την όλη υπόθεση στο αρχείο.

Η ζημία όμως του φορέα (ΕΠΟ) κατά 400.000 ευρώ και η αντίστοιχη του κράτους κατά 92.000 ευρώ (ΦΠΑ) μάλλον  είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν και είναι πολύ πιθανόν η ΕΠΟ, πέρα από τους δικαστικούς μπελάδες που ήδη έχει (έρευνα για την κάρτα υγείας, για τους πίνακες διαιτησίας και τις πλαστές ενημερότητες), να υποστεί νέο πλήγμα με δίωξη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογη δίωξη, και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα, έχει και ο τέως πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2005. Τη δίωξη είχε ασκήσει η εισαγγελέας κα Πόπη Παπανδρέου το 2011, και η υπόθεση ήδη διερευνάται από τακτικό ανακριτή.

Φαίνεται ότι το έχει η μοίρα του προέδρου της ΕΠΟ να μπλέκει σε δικαστικές περιπέτειες. Τι να πούμε. Ας πρόσεχαν…

Σε ανάκριση ο κ. Κούμας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, ο εκπρόσωπος της Media Goal κ. Κούμας έχει ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις ανακριτικές αρχές για πιθανή εμπλοκή του σε χειραγωγημένους αγώνες στη Μεγαλόνησο. Αν μάλιστα η εμπλοκή του ποινικοποιηθεί, τότε για την ΕΠΟ θα ισχύει η παροιμία «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα