Δίνει… έξτρα κίνητρο για τους παίκτες!

Η δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τη Βέροια, ανέδειξε την ψυχολογική κατάπτωση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα.

Οι «πράσινοι» είχαν πιστέψει ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Η νίκη επί του Ολυμπιακού έμελλε να κοστίσει ακριβά, καθώς τα επεισόδια στο ίδιο παιχνίδι είχαν ως συνέπεια την αφαίρεση τριών βαθμών και το… ναυάγιο της προοπτικής που είχε αρχίσει να διανοίγεται μπροστά τους. Η απογοήτευση ήταν η πρώτη επίπτωση της ξαφνικής πτώσης και τα αρνητικά αποτελέσματα η δεύτερη.

Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό θεωρούν –και δικαίως– εξαιρετικά κρίσιμη την πρόκριση της ομάδας στα προκριματικά του Champions League. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κερδίσουν την 1η θέση στα play off, ήτοι τη 2η στη γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Η διοίκηση πιστεύει πως πρέπει να βρει και να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Ο μοναδικός τρόπος για να τους τονίσει την αναγκαιότητα της εξόδου στο Champions League, είναι η ανακοίνωση έξτρα πριμ για την επίτευξη του στόχου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του εξετάζουν πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο «μέτρο», προκειμένου να αφυπνίσουν τους ποδοσφαιριστές και να επανέλθει η ομάδα στο καλό  αγωνιστικό της επίπεδο. Το ύψος του πριμ θα είναι ενδεικτικό, αλλά όχι υπερβολικό, καθώς τα οικονομικά της ΠΑΕ βρίσκονται σε… κρίση. Ωστόσο, οι απώλειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες αν χαθεί ο στόχος της 2ης θέσης και τα πριμ της UEFA για τη συμμετοχή στις προκριματικές φάσεις του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού σε επίπεδο συλλόγων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα