“Γνώριζε ο Τσίπρας τις υποθέσεις διαφθοράς”

Καλές οι προτάσεις, καλή και η δημοφιλία, αναμενόμενη η στήριξη από μία σειρά πανεπιστημιακούς για το Ποτάμι, αλλά και το ζήτημα που προέκυψε με τον Φλαμπουράρη μπορεί να φέρει ψήφους στο Ποτάμι. Κάπως έτσι και ο Σταύρος Θεοδωράκης εισήλθε στον χορό κι όπως λένε οι συνεργάτες του “ήρθε η ευκαιρία να απαντήσουμε στις ανυπόστατες κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ και των άεργων στελεχών του”.
Ο ίδιος ο Θεοδωράκης σε συνέντευξη του τόνισε: «Το Ποτάμι είναι απόλυτα καθαρό. Δεν θα ανεχτούμε να προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους μπλεξίματα με τη διαπλοκή και τη διαφθορά κατηγορώντας τον “αθώο του εγκλήματος”», ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Φλαμπουράρη είπε ότι «οι απαντήσεις που δίνονται σίγουρα δεν είναι πειστικές».
Όμως ο Θεοδωράκης έκανε ένα βήμα παραπάνω. Έβαλε στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντας του ότι γνώρισε τις υποθέσεις διαφθοράς που εμπλέκονταν στελέχη της κυβέρνησης του. «Ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για πράγματα που αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες. Ήταν ενήμερος από μένα για την υπόθεση Χαικάλη, ήταν ενήμερος για τις παροχές κάποιων υπουργών του προς συγκεκριμένα συμφέροντα» τόνισε και διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αν και το Ποτάμι δεν θέλει να μεταβάλει τη συζήτηση σε προσωπική αντιδικία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασχοληθεί με τα σκουπίδια που υπάρχουν στο σπίτι του αντί να ασχολείται με τα άλλα σπίτια πετώντας λάσπη.
Αναφερόμενος στη επόμενη ημέρα των εκλογών (προ)κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια πολιτική συμφωνία- δέσμευση η οποία θα αποτελείται από τρεις άξονες.
Να μην γίνουν εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια.
Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας.
Να απαγκιστρωθούν τα κόμματα από τους κομματικούς στρατούς.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι έχει σημαία του όχι μόνο τη συνεργασία αλλά και κάτι βαρύτερο για τα ελληνικά δεδομένα, τον συμβιβασμό», ωστόσο επισήμανε ότι “θα πρέπει να αποφασίσουν οι Έλληνες ότι χωρίς μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς δεν θα πάει μπροστά η χώρα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα