Γιουβέντους για μεγάλα πράγματα!

Το ότι η Γιουβέντους είναι και πάλι εδώ, δυνατή, πρωταγωνίστρια, νικήτρια, το ξέραμε. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ιταλία κερδίζει το πρωτάθλημα περίπατο (τη μία χρονιά αήττητη μάλιστα), ενώ κάθε χρόνο είναι και πιο εντυπωσιακή. Το 2012 πέτυχε 68 γκολ, την επόμενη χρονιά 71, πέρσι 80 και φέτος είναι στα 64, αλλά μένουν τέσσερις  αγωνιστικές, ενώ την ίδια ώρα είναι στον τελικό του ιταλικού Κυπέλλου και στον ημιτελικό του Champions League.

Το ότι είναι έτοιμη για μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες πολλοί, ίσως, να μην το είχαν αντιληφθεί ακόμη! Το βράδυ της Τρίτης 5/5, όμως, μας υπενθύμισε το πόσο τεράστιος σύλλογος είναι. Με πάθος, σωστή τακτική και με το βάρος της φανέλας, νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης και ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Βερολίνου. Και το δρόμο προς τον τελικό τον ξέρει καλά η «γηραιά κυρία», αφού έχει φτάσει σε αυτόν επτά φορές, ανεξάρτητα αν έχει κατακτήσει το τρόπαιο μόλις δύο φορές.

Η Γιουβέντους έχει κατακτήσει τα πάντα στο πέρασμά της, καθώς δύο φορές αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μία φορά Κυπελλούχος, έχει τρία Κύπελλα UEFA, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Διηπειρωτικά! Αυτά και μόνο τα επιτεύγματα είναι που την καθιστούν τεράστιο σύλλογο και τις αυξάνουν τις ελπίδες πρόκρισης στον  τελικό. Διότι η «Βασίλισσα» μπορεί να κυνηγά το 11ο, αλλά η Γιούβε κυνηγά την απόλυτη εξιλέωση μετά την ταλαιπωρία του υποβιβασμού, κυνηγά το 3ο Champions League που θα  αποκαταστήσει την αδικία που τη θέλει να έχει πανηγυρίσει μόλις 2/7 τελικούς και όλα αυτά τα επιδιώκει όχι μόνο με τη φανέλα, αλλά με το ταλέντο του Πογκμπά και του Βιδάλ, το απίστευτο πάθος του Τέβες και φυσικά την εμπειρία του Μπουφόν και του Πίρλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα