Για πάντα στην Μπαρτσελόνα ο Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι θα υπογράψει συμβόλαιο ζωής με την Μπαρτσελόνα το Μάιο, καθώς ξεπεράστηκαν τα δύο βασικά εμπόδια που είχαν προκαλέσει το προσωρινό πάγωμα της όλης υπόθεσης…

Όπως όλα δείχνουν, οι επίδοξοι «μνηστήρες» του Αργεντινού σούπερ σταρ, θα μείνουν με την… όρεξη! Σύμφωνα με πληροφορίες, τη βδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκαν καθοριστικά ραντεβού για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η Μπαρτσελόνα εκδήλωσε εξ αρχής την επιθυμία να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Μέσι και να τον καταστήσει τον καλύτερα αμειβόμενο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά του σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την πλευρά του ο Αργεντινός δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να εγκαταλείψει την ομάδα της Καταλονίας. Όπως δήλωσε κατ’ επανάληψη, η Μπαρτσελόνα είναι η μεγάλη του αγάπη και πως θέλει να συνεχίσει για όλη του τη ζωή να φοράει τη φανέλα της.

Ωστόσο, όταν υπεισέρχεται το χρήμα στη συζήτηση, τα πράγματα αγριεύουν. Μετά τις πρώτες επαφές είχαν προκύψει κάποιες σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Δύο από αυτές, οι σημαντικότερες, ξεπεράστηκαν. Η πρώτη αφορούσε το ποσοστό που λάμβανε η Μπαρτσελόνα από την εμπορική αξιοποίηση του ονόματος και της εικόνας του Λιονέλ Μέσι. Οι Καταλανοί καρπώνονταν το 50% των εσόδων. Πλέον, δεν θα καρπώνονται τίποτα και όλα θα πηγαίνουν στον λογαριασμό του Αργεντινού.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην εφορία. Υπήρχε μία διαφορά της τάξεως των 2 εκατομμυρίων για κάθε χρόνο της συνεργασίας τους. Μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν, ο Λιονέλ Μέσι θα λαμβάνει καθαρά, δηλαδή μετά και την παρακράτηση των φόρων, το ποσό των 19-20 εκατομμυρίων ετησίως!

Σύμφωνα με τους Καταλανούς, απομένουν πλέον ορισμένες λεπτομέρειες διαδικαστικού περισσότερο χαρακτήρα, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η νέα συμφωνία. Τα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν μέσα στον Μάιο και οπωσδήποτε πριν ο παίκτης αναχωρήσει για την Αργεντινή, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του, για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου θέλει να έχει κλείσει το θέμα, ώστε να ταξιδέψει ήρεμος μαζί με τον γιό του στη Βραζιλία, όπου θα παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα