Για θεσμικό εκφυλισμό κατηγορεί την Κυβέρνηση η ΝΔ

Μετωπική και σφοδρή είναι η σύγκρουση Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ειδικά μετά τις σημερινές εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία μετά από πρωινή σύσκεψη αποφάσισαν να ανεβάσουν τους τόνους και να επιτεθούν στη Κυβέρνηση για θεσμικό εκφυλισμό.
Λίγη ώρα αργότερα ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε εντολή να δημοσιοποιηθεί η θέση της Νέας Δημοκρατίας:
«Η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία.

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο.

Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη.

Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους.

Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική Κυβέρνηση όλων των εποχών.

Μια Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία».

Στην Πειραιώς δεν θεωρούν απλή σύμπτωση τη χρονική στιγμή που ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχικό έλεγχο εναντίον ανώτατου Δικαστικού λειτουργού που μετέχει της διάσκεψης ενώ την ίδια ώρα ένας ακόμη επικαλέστηκε, ο κ. Βώρος επικαλέστηκε ασθένεια ενώ είναι γνωστό ότι ο κ. Αλεξανδρής έχει σπάσει το πόδι του και δε μετείχε σε καμία από τις προηγούμενες τρεις διασκέψεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα