Γιατί πήγες στη Μάλτα, Φραντς;

Μπλεξίματα για τον Φρανς Μπεκενμπάουερ… Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA φαίνεται πως διάγει έρευνες σχετικά με διάφορες εμπλοκές του Γερμανού παράγοντα με Ομοσπονδίες άλλων χωρών, προκειμένου να αποσπάσει ψήφους υπέρ της τέλεσης του Μουντιάλ του 2006 στην πατρίδα του.

Ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου φέρεται να έχει δελεάσει τις Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου της Μάλτας, του Τρινιντάντ και Τομπάκο, της Ταϋλάνδης και της Τυνησίας προκειμένου να εξασφαλίσει τέσσερις ψήφους και το δέλεαρ αποτελούσε «ζεστό χρήμα» για τα ταμεία των Ομοσπονδιών με πρόσχημα κάποια φιλικά παιχνίδια.

Στην κοντινή Μάλτα, μάλιστα, είχε ταξιδέψει ο ίδιος και είχε κάνει το «κονέ» μέσα σε λίγες ώρες, προσφέροντας 250.000 ευρώ στον Τζόζεφ Μισφούντ (τότε πρόεδρο της Ομοσπονδίας), αναγκάζοντας την Μπάγερν Μονάχου –ήταν τότε τεχνικός διευθυντής της – να μεταβεί στο νησί για φιλικό παιχνίδι-αγγαρεία με την Εθνική ομάδα.

Οι έρευνες αναφέρουν πως μπλεγμένοι στο αυτό το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο ήταν και αθλητικές εταιρίες μάρκετινγκ που ως «χορηγοί» έστελναν λεφτά αβέρτα και έτσι δικαιολογούνταν οι δωροδοκίες. Θυμίζουμε πως η Γερμανία κέρδισε το χρίσμα και διοργάνωσε το Μουντιάλ με ισχνή πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα