Γίνεται κόμμα η Ώρα Αποφάσεων

Για το επόμενο βήμα ετοιμάζονται οι “3” πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης. Οι βασικοί συντελεστές της “‘Ώρας Αποφάσεων” στην τελευταία εκδήλωση τους στις 29 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινώσουν την ίδρυση πολιτικής κίνησης, προκειμένου να βρεθεί ο κοινός τόπος με το Ποτάμι για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

Οι “3” είχαν προτείνει την διάλυση των υφιστάμενων κομμάτων, ώστε να προχωρήσει ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς. Η αρνητική απάντηση της Φώφης Γεννηματά, αλλά και οι όροι που έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναγκάζουν τους πρώην υπουργούς σε διαφοροποίηση των αρχικών πλάνων.

Έτσι σε δύο εβδομάδες περίπου θα ανακοινώσουν την ίδρυση πολιτικής κίνησης, ώστε να προχωρήσουν σε συνεργασία με το Ποτάμι σε ένα συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων για την ίδρυση του νέου φορέα. «Αυτό προφανώς είναι το επόμενο βήμα της τελευταίας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας “Ωρα Αποφάσεων”. Θα δημοσιοποιηθεί η πολιτική μας διακήρυξη και θα γίνουν βέβαια γνωστά και τα δεκάδες στελέχη που ήδη στηρίζουν την εν λόγω προσπάθεια», λένε συνεργάτες των τριών πρώην υπουργών.

Το όνομα της πολιτικής παραμένει άγνωστο, όπως βέβαια και το ποιος εκ των τριών θα τεθεί στο τέλος επικεφαλής του. «Η κίνησή μας ήδη αποδεικνύεται ότι καλύπτει το μεγάλο κενό που υπάρχει στον προοδευτικό χώρο και επομένως ο χρόνος όχι μόνον δεν μας πιέζει, αλλά θα αποδειχθεί ότι είναι με το μέρος μας», υποστηρίζει ο Γιάννης Δατσέρης, που μαζί με τον Γιάννη Μεϊμάρογλου συμπληρώνoυν τη βασική πεντάδα της πρωτοβουλίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα