Βάλνερ: «Η ΑΕΚ άξιζε το πρωτάθλημα του 2008»

Ένας διεθνής Αυστριακός επιθετικός , έχοντας πετύχει επτά γκολ σε 29 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, με περισσότερα από 100 τέρματα στην πατρίδα του και πέρασμα από την Μπουντεσλίγκα, είναι γνωστός στην Ελλάδα για ένα και μόνο παιχνίδι του. Αυτό μεταξύ της Καλαμαριάς και του Ολυμπιακού το 2008.

Σε αυτό το περιβόητο ματς ο Απόλλωνας νίκησε 1-0 με γκολ στο 90’, αλλά λόγω συμμετοχής του Ρόμαν Βάλνερ, έχασε τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3 και άλλαξε άρδην η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ του προέδρου Ντέμη Νικολαϊδη και του Ριβάλντο έχασε το πρωτάθλημα (από τότε άρχισε ο αγωνιστικός κατήφορος) και ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη συνέχισε την αυτοκρατορία του.

Η ΕΠΟ είχε βγάλει δελτίο στον παίκτη παρά το ότι είχε αγωνιστεί σε δύο ομάδες την ίδια σεζόν και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής σε άλλη, μέχρι το πέρας της μεταγραφικής περιόδου. Δεν είχε ενημερώσει την Καλαμαριά πως δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ως όφειλε, αλλά ούτε και η διοίκηση του Απόλλωνα το πήρε χαμπάρι. Το αντιλήφθηκε, όμως, η διοίκηση του Λεβαδειακού, που ενημέρωσε την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και όλα πήραν το δρόμο τους.

Επτά χρόνια μετά, ο Βάλνερ σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr  μιλάει για όλο αυτό το σκηνικό: «Η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα τα πρωταθλήματα. Ήταν άδικο αυτό που έπαθα, πήγε πίσω η καριέρα μου τότε. Αν το γνώριζα δε θα ερχόμουν στην Ελλάδα, θα έμενα στη Σκωτία, δεν με ενημέρωσε η ΕΠΟ ότι δεν μπορούσα να παίξω. Έχασα τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο Euro του 2008, αλλά βγήκα πιο δυνατός και τουλάχιστον γνώρισα κάποιους καλούς ανθρώπους στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα