«Ασυντόνιστη ορχήστρα παρασύρει τη χώρα στο βυθό»

Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα το Ποτάμι, παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του σε όλα τα φόρουμ ισχυρίζονται, πως το Κίνημα θα στηρίξει την κυβέρνηση σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, εν τούτοις αυξάνει την πίεση προς τον Τσίπρα και το Μαξίμου, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.
Έτσι το Ποτάμι εμμένει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να συζητηθεί ανοιχτά η πορεία των διαπραγματεύσεων και η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μάλιστα σε ανακοίνωση του τονίζει: «Το σκωτσέζικο ντουζ που ζουν οι πολίτες με την κυβέρνηση τη μια μέρα να δηλώνει αισιόδοξη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και την επόμενη να διαδίδει ότι υπάρχει αδιέξοδο, πρέπει να τελειώνει» αναφέρει το Ποτάμι υπογραμμίζοντας πως «τα μηνύματα αυτά αντανακλούν τις αντιφάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης».
«Άλλοι καλούν για συμφωνία όπως ο κ. Παπαδημούλης και η κυρία Κατσέλη, άλλοι επιμένουν σε ρήξη όπως ο κ. Λαφαζάνης και η “αριστερή πλατφόρμα” ενώ άλλοι όπως ο κ. Μανιός μιλούν ανοιχτά και ανέμελα ακόμη και για πιστωτικό γεγονός δίχως να αναλογίζονται τις καταστροφικές συνέπειες. Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην πρόσκρουση στο παγόβουνο. Η ασυντόνιστη ορχήστρα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παίζει αμέριμνη για το εσωκομματικό ακροατήριο, δε δικαιούται όμως να παρασύρει τη χώρα στο βυθό» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
Για την Παιδεία
Ακόμη πιο επιθετική είναι η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση αλλά και για την κατεπείγουσα διαδικασία που προωθείται στην Βουλή εξαπολύει το «Ποτάμι».
Οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις δεν δικαιολογούν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και υποστηρίζουν ότι το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ο διορισμός με εξπρές διαδικασίες συνδικαλιστών σε θέσεις διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Αφού ο Υπουργός θέλησε, ανεπιτυχώς, να μεταρρυθμίσει την Παιδεία μέσω τροπολογιών στο επείγον σχέδιο νόμου για τη βία στα γήπεδα, τώρα το επιχειρεί με ένα κατεπείγον νομοσχέδιο» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος για να συνεχίσει « Με άλλα λόγια, επιθυμεί με μία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και μία συνεδρίαση της Ολομέλειας, μεταξύ πολλών άλλων, να αλλάξει το σύστημα των Πανελληνίων, να ανατρέψει το σύστημα αξιολόγησης των διευθυντών και να υποβαθμίσει το θεσμό των πειραματικών και προτύπων σχολείων. Α, και να επανεγγράψει τους αιώνιους φοιτητές που είχαν διαγραφεί…».
Τέλος, σημειώνει πως «Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν κατάχρηση του θεσμού του κατεπείγοντος αλλά εκείνες, τουλάχιστον, είχαν τη δικαιολογία της πίεσης των δανειστών. Η παρούσα κυβέρνηση τι έχει; Την πίεση των συνδικαλιστών;
Το Ποτάμι δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε σε μια τέτοια διαδικασία. Η Παιδεία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη συζητάμε με διαδικασίες εξπρές χωρίς μελέτη, χωρίς καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, χωρίς τη γνώμη αυτών που βιώνουν και διαμορφώνουν την Παιδεία. Επειδή σεβόμαστε την Παιδεία, επειδή σεβόμαστε το θεσμό του Κοινοβουλίου, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη διαδικασία αυτή που μόνο τιμή δεν περιποιεί σε όσους την εμπνεύστηκαν και την υλοποιούν. ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν… Η «ελπίδα» έρχεται, η παιδεία φεύγει…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα