Αποκλείουν νέο «κούρεμα» Μέρκελ, Σόιμπλε

Για μία ακόμη φορά η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την πιθανότητα νέου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους. Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης στο άμεσο μέλλον.

«Είμαι έκπληκτη ξανά και ξανά, καθώς μιλάμε με τόση απερισκεψία για αυτό το θέμα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Έχει συμφωνηθεί, να αξιολογηθεί η θέση της Αθήνας στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015 εκ νέου. Αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσει, παρά να προβαίνουμε σε εικασίες καθημερινά. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμμετέχω σε αυτό», είπε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε, που τόνισε (στην εφημερίδα Badische Νeueste Nachrichten) ότι αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα νέου «κουρέματος». «Αυτό δεν θα υπάρξει», σημείωσε. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «η οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα