«Αν ο Μιχαλολιάκος πιστεύει ότι μπορεί να παίξει με τους θεσμούς απατάται»

Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και νηφαλιότητα στον πολιτικό κόσμο.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την πρόθεση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου να οδηγήσει σε παραίτηση βουλευτές της ώστε να προκαλέσει αναπληρωματικές εκλογές σε ορισμένες περιφέρειες και παράλληλα απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικών εκλογών.

«Η Χρυσή Αυγή θα καταλάβει ότι υπάρχουν νόμοι και δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Τώρα το καταλαβαίνει και σφαδάζει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «η ΧΑ θέλει επαναληπτικές εκλογές σε περιφέρειες. Θα τις έχει αλλά αν θέλει αποσταθεροποίηση δεν θα την έχει. Αν ο Μιχαλολιάκος πιστεύει ότι μπορεί να παίξει με τους θεσμούς απατάται. Αν θέλει να παραιτήσει οκτώ βουλευτές, θα έχουμε οκτώ επαναληπτικές εκλογές, που θα κερδίσουν τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου. Αν θέλει να παραιτήσει 18, θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Σε άλλο σημείο, η Μπακογιάννη εξέφρασε την προτίμηση, σε περίπτωση που τελικά γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε κάποιες περιφέρειες, τα κόμματα να έχουν έναν υποψήφιο έναντι του υποψηφίου της ΧΑ.

Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, περί διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Η κυβέρνηση βεβαίως δεν διαπραγματεύεται». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αμηχανία καθώς η κυβέρνηση έχει έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τη ΧΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα