Αντιπαράθεση Παπαμιμίκου, Παπαδημούλη για τη Συρία

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επικείμενη επέμβαση στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια εκπομπής στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της Ν.Δ. σημείωσε αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα: «Η χώρα μας θα δράσει με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και τις συμμαχικές της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και πρέπει όλες οι πλευρές να δώσουν βάρος για να προληφθεί η ανθρωπιστική καταστροφή».

Σε άλλο σημείο, έκανε λόγο για ανθρωπιστική κρίση και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση με ψυχραιμία και υπευθυνότητα παρακολουθεί τα γεγονότα και δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια στο εσωτερικό. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία που θα έχει δυστυχώς άσχημες συνέπειες».

Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του λέγοντας: «Ανοίγουν την πόρτα του φρενοκομείου με τη Συρία» και κατέστησε σαφή την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για οιαδήποτε εμπλοκή της Αθήνας στις επιχειρήσεις χωρίς σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ακόμη κι αν η κυβέρνηση οφείλει να δώσει όλες τις διευκολύνσεις στο όνομα των συμμαχικών υποχρεώσεων μπορεί να πει ότι ‘δεν μετέχω χωρίς απόφαση του ΣΑ, ή μπορεί να πει ‘όχι’ επειδή δεν με συμφέρει, επειδή θα πάθω ζημιά όπως έκανε η Τουρκία με το Ιράκ και τη Λιβύη’», δήλωσε ο Παπαδημούλης.

Και συμπλήρωσε: «Εδώ και 2,5 χρόνια σφάζονται και δεν κουνιέται φύλο και ξαφνικά ετοιμάζεται όλη η στρατιωτική συμμαχική μηχανή. Δεν ξέρουμε για την επίθεση με τα χημικά αν έγινε και από ποιους και έχουμε και την εμπειρία του τεράστιου ψέματος με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ που δεν υπήρξαν ποτέ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει παρακαμφθεί. Καμία παρέμβαση στρατιωτική χωρίς το ‘ναι’ του ΣΑ δεν θα φέρει καλό, δεν μπορείς να βάλεις το κάρο πριν από το άλογο, πρέπει να αποδειχθεί αν και ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα