Ανοίγει τα χαρτιά του

Το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαρτίου  το Ποτάμι κόβει την τούρτα γενεθλίων του σβήνοντας τρία κεράκια, όσα και τα χρόνια της ζωής του. Και βέβαια το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τη Σεβαστουπόλεως στον πολυχώρο ACRO (συμβολή της Πειραιώς με την Ιερά Οδό στον Κεραμεικό) από τις 7 το απόγευμα, όπου υπάρχουν θεματικές ενότητες, αλλά στην κεντρική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 9 το βράδυ.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μιλήσει για τα μελλοντικά σχέδια του Ποταμιού. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη θα γίνει παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη. Μάλιστα, τις προσκλήσεις τις έστειλε ο ίδιος ο Θεοδωράκης, επιβεβαιώνοντας έτσι και εμπράκτως την πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου που εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του Ποταμιού να συνάψει πολιτική συμμαχία με τους τρεις, αλλά και όποιες δυνάμεις στρατευθούν στη νέα αυτή προσπάθεια.

Βέβαια, σε αυτόν τον «γάμο» υπάρχουν εμπόδια, καθώς παρά τις πολλές συζητήσεις δεν έχει βρεθεί ακόμη η φόρμουλα συνεργασίας, η οποία θα ικανοποιεί τόσο το Ποτάμι, όσο και την Ώρα Αποφάσεων.

Η πλευρά των «3» επιμένει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα και να γίνουν το ταχύτερο εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του από τη βάση. Από την άλλη, ο κ. Θεοδωράκης δεν επιθυμεί τη διάλυση του Ποταμιού. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. προ ολίγων 24ώρων έγινε εκτενής συζήτηση επί της πρότασης των «3» και όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν με τον επικεφαλής, ότι θα ήταν όχι μόνο καινοφανές, αλλά και πολιτικά μη σοβαρό να αυτοδιαλυθεί ένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

Οπότε, όλοι αναμένουν μία πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με τη φόρμουλα συνεργασίας των δύο πλευρών. Μία πρόταση, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί την Κυριακή το πρωί, όπου στον ίδιο χώρο έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ (η αντίστοιχη κεντρική επιτροπή του Ποταμιού). Και βέβαια η απάντηση των «3» αναμένεται ότι θα δοθεί στην τελευταία εκδήλωση της Ώρας Αποφάσεων μέχρι τέλους Μαρτίου.

Μηνύματα

Πάντως, ο Σταύρος Θεοδωράκης με τις τελευταίες συνεντεύξεις του έχει στείλει μηνύματα σχετικά με αυτά που προγραμματίζει να πει απόψε στα επίσημα γενέθλια του κόμματος. Έτσι, όπως λένε οι συνεργάτες του, αναμένεται να αναφερθεί στο τι διαφορετικό έφερε το Ποτάμι στην πολιτική ζωή του τόπου. «Νομίζω ότι προσθέσαμε αξιοπιστία. Σε ένα πολιτικό σύστημα μοιρασμένο σε παλιούς και νέους ψεύτες, τολμήσαμε τον δύσκολο δρόμο. Ενεργοποιήσαμε πρόσωπα που είχε ανάγκη η χώρα, προσωπικότητες αποκλεισμένες από τους κομματικούς μηχανισμούς. Και είπαμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους χωρίς να χαϊδέψουμε αυτιά. Από τα μεγάλα θέματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης μέχρι τα καθημερινά, όπως η χρήση της κάνναβης για ιατρική χρήση».

Αναμένεται να αναφερθεί και στον διάλογο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο οποίος κατέληξε άδοξα: «Αυτή η κουβέντα τέλειωσε από τη στιγμή που η κα Γεννηματά είπε “όποιος θέλει ας έρθει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα