Αναχρηματοδότηση χρέους $20 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ντουμπάι

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 20 δισ. δολ. που είχε συσσωρευτεί από την εποχή της κρίσης, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAM όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Το Ντουμπάι έλαβε βοήθεια ύψους 10 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τη μορφή ομολόγων το Φεβρουάριο του 2009 εν μέσω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων και της κρίσης δανεισμού που έπληξε τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις. Άλλα 10 δισ. δολ. ακολούθησαν λίγο αργότερα από το Άμπου Ντάμπι και δύο κρατικές τράπεζες – μια κίνηση που θεωρήθηκε ουσιαστικά ένα πακέτο διάσωσης από το πλούσιο σε πετρέλαιο Άμπου Ντάμπι προς τον υπερχρεωμένο γείτονα του.

Η αναχρηματοδότηση επεκτείνει τις ωριμάνσεις στο σύνολο των 20 δισ. δολ. κατά πέντε χρόνια με σταθερό επιτόκιο 1%, όπως ανακοίνωσε το WAM. Η συμφωνία μπορεί να ανανεωθεί αργότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Οι συμφωνίες αυτές γίνονται εντός του πλαισίου των συνεχιζόμενων προσπαθειών όλων των μερών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», αναφέρει μεταξύ άλλων το WAM. Αν και το Ντουμπάι επέκτεινε την προθεσμία στα 20 δισ. δολ. η κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις που έχει υπό τον έλεγχο του εκτιμάται ότι συνεχίζουν να έχουν συνολικό χρέος πάνω από 100 δισ. δολ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα