“Αναρχο-αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Χέρμπερ Ρόιλ. Ο πρόεδρος της ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών (CDU – CSU) στο Ευρωκοινοβούλιο επιτέθηκε στο κόμμα της Κουμουνδούρου με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη διενέργεια εκλογών. 

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Focus», ο κ. Ρόιλ απέκλεισε οποιαδήποτε “έκπτωση” στις απαιτήσεις της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα σε περίπτωση που εκλεγεί Πρωθυπουργός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε “αναρχο – αριστερό” κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε πως οι Έλληνες είναι “αρκετά έξυπνοι” για να μην τους ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Γερμανός ευρω-βουλευτής του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε στο “Focus” πως “δεν θα πρέπει να κάνουμε καμία έκπτωση στον Τσίπρα και δεν θα δώσουμε καμία έκπτωση στον Τσίπρα”, απαντώντας στο αν υπάρχει ενδεχόμενο χαλάρωσης στις υποχρεώσεις  της Ελλάδας.

Εν συνεχεία ο κ. Ρόιλ είπε πως “τέτοιοι αναρχο-αριστεροί δεν θα έπρεπε ανταμειφθούν, επειδή ξεσηκώνουν τους ανθρώπους” και πως ο ελληνικός λαός είναι “αρκετά έξυπνος για να ενισχύσει εκείνους που συνεχίζουν το πρόγραμμα εξυγίανσης” της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα