Αναζητούν… σωσίβιο στο ντέρμπι

Το αποτέλεσμα του φετινού ντέρμπι των… αιωνίων που διεξάγεται απόψε (19.30) στην Λεωφόρο μπορεί να μην κρίνει την μάχη του τίτλου, όπως συνέβαινε κάποτε, δεν παύει όμως να διατηρεί ένα σημαντικό μέρος από την αίγλη της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής κόντρας στην Ελλάδα.

Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό αποτελούν πάντα κάτι ξεχωριστό τόσο για το ίδιο το πρεστίζ των δύο μεγάλων συλλόγων, όσο και για την πλατιά μάζα των οπαδών τους που τις περιμένουν πώς και πώς κάθε χρόνο.

Η μεγάλη διαφορά φέτος, σε σχέση με την σχεδόν πάγια πρωταγωνιστική παρουσία των… αιωνίων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανείς τους δεν βρίσκεται όχι μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά ούτε καν στους… πρόποδες.

Ο τρίτος της κατάταξης, μετά από 8 αγωνιστικές φέτος στην Σούπερ Λιγκ, Ολυμπιακός αναθάρρησε για πρώτη φορά φέτος μετά το πρώτο κερδισμένο ντέρμπι (1-0 τον ΠΑΟΚ) και θέλει να δώσει συνέχεια στην επιτυχίας της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά η αποστολή του στην πιο αφιλόξενη αντίπαλη έδρα μόνο εύκολη δεν είναι.

Παρά την νίκη τους οι «ερυθρόλευκοι» δεν ενθουσίασαν με την εικόνα που έδειξαν και είναι προφανές πως το φετινό project του Τάκη Λεμονή απέχει ακόμα από την αγωνιστική του ολοκλήρωση. Απαραίτητος αστερίσκος το σπουδαίο ματς με την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθεί την προσεχή Τρίτη, μακράν το πιο… φανταχτερό παιχνίδι στην σύγχρονη ιστορία των πρωταθλητών Ελλάδος.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, που ταλαιπωρείται από το ξεκίνημα της σεζόν από τεράστια διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας, βγάζοντας αντοχές και επιστρατεύοντας πολλές φορές το ένστικτο της επιβίωσης. Η ιστορική έδρα της Λεωφόρου και οι οπαδοί του, που επιστρέφουν με ταχείς ρυθμούς κοντά του, αποτελούν το τελευταίο… αποκούμπι του «τριφυλλιού». Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι εκεί έχει συγκεντρώσει τους 10 από τους 12 πόντους του συνολικά, που είναι και η πραγματική του βαθμολογική συγκομιδή για φέτος, καθώς ξεκίνησε την σεζόν με -2.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού βάζει ενεργά… πλάτη φέτος στην Λεωφόρο όχι μόνο με την παρουσία του, αλλά και τον οβολό του, που είναι πολύτιμος την σημερινή δύσκολη εποχή που διάγουν οι «πράσινοι».

Ματς-κλειδί το αποψινό ντέρμπι για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, καθώς της δίνεται η ευκαιρία να αναστρέψει το απογοητευτικό ξεκίνημα και να κερδίσει πολλά όχι μόνο σε εντυπώσεις αλλά και σε ουσία. Στο -6 αυτήν την στιγμή από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός, με τρίποντο θα πλησιάσει σε απόσταση βολής την εξάδα.

Αμφότεροι, συνεπώς, αναζητούν μία νίκη… σωσίβιο που θα τους χαρίσει πόντους και θα τους ψηλώσει στην βαθμολογία, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στο στρατόπεδο του ηττημένου, που αναμφίβολα δεν θα είναι ευχάριστες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα