“Ανίκανοι και τυχοδιώκτες”

Τα προβλήματα για τη χώρα μεγεθύνονται. Τόσο με το προσφυγικό, όσο και με τη στασιμότητα στην αξιολόγηση, όπου όλοι κατανοούν πως στον ορίζοντα πλέον φαίνονται ξεκάθαρα νέοι φόροι και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Και βέβαια η Φώφη Γεννηματά μέσα στον γενικό χαμό συνεχίζει στην στρατηγική που έχει σχεδιάσει η Χαριλάου Τρικούπη, που δεν είναι άλλη από το να προσπαθεί να “κοντύνει” τον Τσίπρα. Συνεχίζει να ζητά κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων στοχεύοντας στο να πείσει τους ψηφοφόρους, ότι ο πρωθυπουργός είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Οι κυβερνήσεις Τσίπρα – Καμμένου όχι μόνο αποδείχθηκαν ανίκανες να διαχειριστούν την κρίση, αλλά με όλα αυτά τα απίθανα και τυχοδιωκτικά που έκαναν μέσα σε ένα χρόνο, έχουν επιδεινώσει τη θέση της χώρας και της κοινωνίας δραματικά», δήλωσε σε συνέντευξη της, καλώντας ταυτόχρονα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το καταλάβει αυτό και να σταματήσει να δηλώνει πως προτιμά τις εκλογές, ακολουθώντας παλιότερες στρατηγικές ώριμου φρούτου. Χαρακτηρίζει εξάλλου, τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητροτάκη, ως πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, οριοθετώντας έτσι τα πιστεύω του κόμματός της.

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι για την δημιουργία του 3ου πόλου υποστήριξε πως “πρέπει να συγκροτηθεί μία επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής για να προετοιμάσουν τις εισηγήσεις και την οργάνωση της προγραμματικής συνδιάσκεψης, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι η συνδιάσκεψη θα είναι ανοιχτή και θα συμμετέχουν σε αυτή όχι μόνο τα κόμματα αλλά και οι εκπρόσωποι της κοινωνίας”. Μίλησε ακόμα για τον συντονισμό δράσης των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, τουλάχιστον ως πρώτο βήμα μίας συνεργασίας που υπό συνθήκες θα μπορούσε να αναπτυχθεί. Ξεκαθάρισε ότι απαιτείται σεβασμός σε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές κινήσεις και τις προσωπικότητες του Κεντροαριστερού χώρου, διαμηνύοντας εκ νέου ανάμεσα στις γραμμές ότι δεν μιλά κανείς για αυτοδιάλυση του φορέα στον οποίο ανήκει.

 

Ο Βενιζέλος

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως απαράδεκτη, απάνθρωπη, παραβιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο και εκθέτει παγκοσμίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρωτίστως όμως τη χώρα μας. «Η Ελληνική Δημοκρατία δείχνει να έχει παραιτηθεί της κυριαρχίας της στην περιοχή», τονίζει ο κ. Βενιζέλος και υποστηρίζει ότι με τα γεγονότα της Κυριακής δημιουργούνται έντονα αρνητικές εντυπώσεις για την Ελλάδα και ενισχύονται οι οπαδοί του κλεισίματος των βόρειων συνόρων στο εσωτερικό της Ε.Ε. καθώς και αυτοί που ισχυρίζονται ότι η χώρα μας δεν καταγράφει πλήρως όσους εισέρχονται από τα θαλάσσια σύνορα της.

Αναφορικά με τη χθεσινή ημέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει στο κείμενο του «Χθες, Καθαρή Δευτέρα, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετακινήθηκαν προς το γειτονικό χωριό Χαμηλό και διασχίζοντας με κίνδυνο ζωής χείμαρρο, που βρίσκεται στη συνοριακή  γραμμή, εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Οι αρχές της ΠΓΔΜ αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ελληνικές αρχές ενθάρρυναν ή πάντως δεν απέτρεψαν αποτελεσματικά την κίνηση αυτή προσφύγων και μεταναστών. Προφανώς δεν υιοθετώ κάτι τέτοιο. Όμως δημιουργούνται έντονα αρνητικές εντυπώσεις για την Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα