Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θέλει να διαλύσει το Champions League

Ο κόσμος αλλάζει… Ραγδαία. Επικίνδυνα. Μεγάλες ανατροπές σχεδιάζονται σε όλα τα επίπεδα. Ανατροπές που προκαλούν τρόμο, ανασφάλεια, αμηχανία. Ένα νέο, αχαρτογράφητο τοπίο διαμορφώνεται μπροστά μας, για το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί για ο,τιδήποτε.

Το ποδόσφαιρο ακολουθεί την πορεία του κόσμου. Όλα όσα γνωρίζουμε και θεωρούμε δεδομένα σήμερα, ενδεχομένως να μην υπάρχουν αύριο. Το τοπίο, όχι στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνει να βαδίζει σε συνταρακτικές αλλαγές. Εδώ και λίγα 24ωρα, διεξάγεται στο παρασκήνιο μία μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του… Champions League. Με δεδομένη την κρίση στα ποδοσφαιρικά όργανα, μετά το σκάνδαλο Μπλάτερ-Πλατινί, ο ποδοσφαιρικός χάρτης φαίνεται πως αλλάζει, ακολουθώντας το τέμπο που δίνουν οι εξελίξεις σε κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αναφορές στο διεθνή Τύπο, Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρεί να διασπάσει το Champions League, αποσπώντας μεγάλες βρετανικές ομάδες και ενδεχομένως συλλόγους από άλλες χώρες, με σκοπό να δημιουργήσει μία παράλληλη ανταγωνιστική πανευρωπαϊκή διο9ργάνωση!

Ο Στίφεν Ρος δεν έμεινε στις… σκέψεις. Ξεκίνησε την υλοποίηση του σχεδίου του, πραγματοποιώντας συνάντηση με υψηλόβαθμους παράγοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρουσία εκπροσώπων από τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Στόχος είναι να σπάσει το μονοπώλιο της UEFA και του Champions League, ώστε να μοιραστεί αλλιώς η πίτα και να επέλθει μία ισορροπία. Με πιο απλά… ελληνικά, να αλλάξουν τσέπες τα μεγάλα οικονομικά πακέτα που απολαμβάνει η UEFA. Το τι μέλλει γενέσθαι, θα φανεί στο μέλλον…

Το θέμα πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ομάδων, οι οποίες, προκειμένου να κατευνάσουν τα… πνεύματα και να μην κληθούν από την UEFA να δώσουν εξηγήσεις, διέρρευσαν πως η συνάντηση ναι μεν έλαβε χώρα, το αντικείμενο της συζήτησης όμως, ήταν η βελτίωση του προϊόντος! Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει η παρουσία του Στίφεν Ρος με τη βελτίωση του Champions League, δεν θα πάρετε απάντηση, διότι δεν… διευκρινίστηκε από κανέναν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα