Αλλάζει τακτική το Ποτάμι

Την ώρα που στην κομματική βάση του Ποταμιού έχουν ξεκινήσει οι μετεκλογικές συζητήσεις για το τι έφταιξε και υπήρχαν σοβαρές απώλειες στις εκλογές, στην Σεβαστουπόλεως σκλήρυναν την γλώσσα τους έναντι της κυβέρνησης, καθώς οι περισσότερες απόψεις συμφωνούν ότι αυτό το πάρε-δώσε Τσίπρα-Θεοδωράκη έκανε κακό τελικά στο Ποτάμι.

Έτσι με ανακοίνωση του το Ποτάμι κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, ότι συνεχίζει τις αοριστολογίες που οδηγούν τη χώρα στην επενδυτική απομόνωση. Κι όπως τονίζεται χαρακτηριστικά  «έπρεπε να διανύσει τον ωκεανό ο κ. Τσίπρας για να μάθουμε τελικά ότι το νέο μνημόνιο δεν είναι ούτε πραξικόπημα, ούτε προϊόν εκβιασμού, αλλά ότι “για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα”. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πιστός στην παλιά λαϊκίστικη συνταγή. “Λέγε σε όλους αυτό που θέλουν να ακούσουν”. Έτσι στους Αμερικανούς είπε ότι για να έρθουν επενδύσεις “πρέπει να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις”. Πού θα τις κάνουν, ποιοι όμως; Οι υπουργοί του, που ομνύουν στον κρατισμό ή τα στελέχη του που απειλούσαν όσους έρθουν στην Ελλάδα ότι “θα χάσουν τα λεφτά τους”; Οι αοριστολογίες, η απουσία σχεδίου, η αδυναμία του να απαντήσει ακόμη και στα αβανταδόρικα ερωτήματα του Μπιλ Κλίντον – γεγονός που εξέπληξε δυσάρεστα και αυτό ακόμη το φιλικό ακροατήριο – σηματοδοτούν κάτι παραπάνω από την ανικανότητα της “παρέας του Μαξίμου”.  Σηματοδοτούν δυστυχώς την επενδυτική απομόνωση της χώρας».
Η ανάλυση

Στο μεταξύ από το γραφείο τεκμηρίωσης του Ποταμιού έγινε ανάλυση για τις εκλογές. Αναμφίβολα τα συμπεράσματα είναι σημαντικά και αναδεικνύουν την κρίση εμπιστοσύνης του κόσμου έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Άλλες 700.000 ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τις κάλπες, επιλέγοντας στάση απόρριψης της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, της εκλογής.

Στο Ποτάμι πιστεύουμε ότι η κρίση του πολιτικού συστήματος και η οικονομική κρίση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι με όλους εκείνους που πανηγυρίζουν την εκλογική τους «νίκη», αγνοώντας την αλήθεια της απομάκρυνσης δύο εκατομμυρίων ψηφοφόρων από τις κάλπες τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η χώρα δεν θα μπορέσει να υπερβεί την κρίση, όσο οι πολιτικοί διαχειριστές συνεχίζουν να επιδιώκουν την συγκάλυψη των ευθυνών τους, αρνούμενοι να αναλάβουν γενναίες πρωτοβουλίες αλλαγών, να μιλήσουν καθαρά και να προτείνουν λύσεις.

Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις: Με τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις ήμασταν και θα είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και τους αποκλεισμένους από την αγορά εργασίας. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις νέες και τους νέους που τους έθεσαν εκτός των τειχών, οι παλιοί βολεμένοι. Δεν θα υποκύψουμε σε τακτικισμούς, πιέσεις και ψευδεπίγραφες ενότητες που έχουν στόχο να ξεπλύνουν τις πολιτικές αμαρτίες τους παρελθόντος. Τουλάχιστον όχι μέχρι να πάψουν οι υπεύθυνοι να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα