Αλλάζει η εικόνα της Super League

Τρεις διαφορετικές μορφές διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League πρότειναν οι διεθνείς οίκοι Delloite και PwC που εδώ και καιρό μελετούσαν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι προτάσεις τους δεν προκάλεσαν έκπληξη σε κανέναν, αφού ήταν αναμενόμενο πως στην αξιολόγησή τους θα κρίνουν πολλές τις 16 ομάδες.

Παρ’ όλα αυτά, είχαν να προτείνουν και έναν τρόπο διεξαγωγής με 16 ομάδες, ελαφρώς πρωτότυπο και μη δοκιμασμένο, αλλά αρκετά καινοτόμο και ενδεχομένως ταιριαστό με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, προτείνουν πρωτάθλημα 16 ομάδων μόνο με ένα γύρο και στη συνέχεια μίνι πρωτάθλημα των οκτώ πρώτων ομάδων και των οκτώ τελευταίων, στο οποίο οι ΠΑΕ θα κουβαλάνε τους βαθμούς τους κανονικά (29 αγωνιστικές).

Οι άλλες δύο λύσεις αφορούν σε πρωτάθλημα 14 ομάδων. Η μεν πρώτη με τη διεξαγωγή 26 αγωνιστικών (μέσα-έξω) και στη συνέχεια με ένα μίνι πρωτάθλημα των 7 πρώτων ομάδων και των 7 τελευταίων (δύο ρεπό για κάθε σύλλογο και 38 αγωνιστικές ημέρες, σύνολο 40 αγωνιστικές). Η όγδοη ομάδα δε θα μετέχει σε Play Out και η τελευταία θα υποβιβάζεται απ’ ευθείας. Το άλλο σενάριο μιλά για συμμετοχή στα Play Out και του όγδοου και του τελευταίου (40 αγωνιστικές χωρίς ρεπό). Και στις δύο αυτές λύσεις τα συμμετέχοντα σωματεία θα κουβαλάνε τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.

Το σενάριο των 16 ομάδων μπορεί να ισχύει από του χρόνου δίχως να χρειαστεί να αλλάξει το καταστατικό μεσούσης της περιόδου και το σενάριο των 14 ομάδων από τη σεζόν 2018-19. Το σίγουρο είναι πως η Super League αλλάζει δραματικά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα