Αγωνία δείχνει η αντικατάσταση Νικολόπουλου

Έντονη… αγωνία αποπνέει, εξάλλου, η απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, να προχωρήσει στην εσπευσμένη αντικατάσταση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα εξετάσει τις καταγγελίες Πανούση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχαιός πολιτικός, με το που «έσκασε» το θέμα του πρώην αναπληρωτή υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., συντάχθηκε με την αντιπολίτευση που πρότεινε την άμεση ακρόαση του κ. Πανούση από τη Βουλή. Είχε προηγηθεί επίκαιρη ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως τα όσα αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός «είναι εξόχως ανησυχητικά» και ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Δεν είναι “αστείο” ένας πρώην υπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια να λέει πως τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ορισμένα από αυτά με παρουσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης) είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με κρατούμενους ποινικούς και αντιεξουσιαστές. Ορισμένοι από αυτούς –κατά τον Γ. Πανούση– τους επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους», αναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ και χωρίς να μασά τα λόγια του εξηγεί ότι «τυχόν διασύνδεση κομματικών ή και κυβερνητικών στελεχών με την τρομοκρατία και το ποινικό έγκλημα, εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα», το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν μπορεί να περάσει στα… ψιλά».

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ν. Νικολόπουλος εμφανίστηκε προβληματισμένος και άφησε αιχμές για την αντικατάστασή του από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος έχει κάνει λόγο για «επιλεκτικές διαρροές» – καθώς συνδέει την απόφαση με τη στάση που κράτησε ο ίδιος στο θέμα Πανούση: «Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Σημειώνει, επίσης, με νόημα ο κ. Νικολόπουλος πως πρέπει να απαντήσουν οι κ.κ. Πανούσης και Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του «βαθέος κράτους» ή εάν έχουμε να κάνουμε με απλά συμπτώματα μιας έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της «δημόσιας ζωής». «Ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα βάλουμε πλάτη, ώστε ο πρωθυπουργός να τα καταφέρει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου», τονίζει ακόμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα