Έφτασε η επιστολή της FIFA στον Κοντονή

Στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού βρίσκεται η επιστολή της FIFA με τις δεσμεύσεις της, αλλά και τη μικρή της ένσταση. Οι δεσμεύσεις προφανώς είναι οι γνωστές, ενώ η ένσταση έχει να κάνει με μερικά εδάφια του αθλητικού νόμου, τα οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θεωρεί ότι ίσως θίγουν το αυτοδιοίκητο.

Η FIFA δεσμεύτηκε και εγγράφως, λοιπόν, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα νομικό επιτελείο που θα είναι υπεύθυνο να εξετάσει την πλήρη εναρμονισμό του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της FIFA, σε θέματα πειθαρχιιών, δεοντολογικών και διαιτητικών κανονισμών.

Έτσι, θα γίνει νόμιμη και προβλεπόμενη η παραπομπή επτά ποινικά διωκόμενων στελεχών του ποδοσφαίρου (τεσσάρων παραγόντων της ΕΠΟ και τριών διαιτητών της ΚΕΔ). Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα κενό για το κατά πόσο δύναται αυτή η παραπομπή να γίνει άμεσα, ενώ ήδη υπάρχουν πληροφορίες πως δύο μέλη της ΕΠΟ έχουν αντιδράσει και εξετάζουν κάθε νομικό πλαίσιο προκειμένου να βγάλουν άκυρη τη διαδικασία εναρμονισμού του καταστατικού, χωρίς πρώτα να διεξαχθεί Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Οι πληροφορίες από το Υπουργείο αναφέρουν πως ο Σταύρος Κοντονής ναι μεν θα διατάξει άμεσα την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά αν προκύψει οποιοδήποτε κώλυμα που θα κρατήσει εντός ΕΠΟ τους επτά υπόδικους, τότε θα διατάξει εκ νέου τη διακοπή του!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα