«Έτσι είναι η κοινωνία τώρα… Προσαρμόζομαι»

Έχουμε συνηθίσει δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο που άλλες φορές έχουν σκοπό να προκαλέσουν, άλλες φορές να αποθεώσει τους ποδοσφαιριστές του αλλά μιλώντας στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Esquire» ήταν πιο… ανθρώπινος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι αναφέρθηκε για το πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές καυτηριάζοντας το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον πολλές περιπτώσεις παικτών που πρώτα θέλουν να πλουτίσουν και μετά να παίξουν ποδόσφαιρο.

«Αυτό που νιώθω είναι ότι πριν οι παίκτες προσπαθούσαν να βγάλουν χρήματα κατά την διάρκεια της καριέρας τους για να είναι πλούσιοι στο τέλος. Αλλά αυτή την στιγμή, οι άνθρωποι που τους περιτριγυρίζουν, προσπαθούν να τους κάνουν πλούσιους, πριν καν αρχίσουν την καριέρα τους. Προσπαθούν να τους κάνουν πλούσιους όταν υπογράφουν το πρώτο τους συμβόλαιο, όταν δεν έχουν παίξει ούτε έναν αγώνα στην Πρέμιερ Λιγκ, όταν δεν ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις στο Champions League. Αυτό βάζει τους συλλόγους σε δύσκολη κατάσταση μερικές φορές» και αναφέρθηκε στα σωστά πρότυπα.

«Πρέπει να βρεις το σωστό αγόρι: που θέλει να πετύχει, έχει περηφάνια και πάθος για το παιχνίδι. Το όνειρο του δεν θα είναι ένα λιγότερο ή ένα περισσότερο εκατομμύριο, αλλά να παίξει σε υψηλό επίπεδο, να κερδίσει τίτλους, γιατί όταν τα κάνεις αυτά θα είσαι πάλι πλούσιος στο τέλος της καριέρας σου. Για αυτό δουλεύουμε σκληρά για να δώσουμε το σωστό παράδειγμα στους νέους παίκτες, να ακολουθήσουν το παράδειγμα παικτών από το παρελθόν, του Λάμπαρντ, του Τέρι, που είναι φανατικοί με τις νίκες».

Ο «Special One» μάλιστα προκειμένου να προσδώσει μεγαλύτερη ισχύ στα λεγόμενά του τόνισε ότι έχει δει παίκτες, όταν ήταν προπονητής της Ρεάλ, να κάνουν ουρά μπροστά σε καθρέφτη πριν από αγώνα ενώ ο διαιτητής τους περίμενε στην φυσούνα.

Επιπλέον, έδειξε συμβιβασμένος με το γεγονός ότι πλέον τα χρόνια έχουν περάσει και ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ώστε να μην ασχολούνται οι ποδοσφαιριστές του με τα… Twitter και άλλα πράγματα που τους αποπροσανατολίζουν από το να εξελιχθούν.

«Έτσι είναι η κοινωνία τώρα. Οι νέοι νοιάζονται πιο πολύ για αυτό: Είναι 20 και κάτι και είμαι 51 αν θέλω να δουλέψω με παιδιά πρέπει να καταλαβαίνω τον κόσμο τους. Πως μπορώ να σταματήσω τους παίκτες μου στο λεωφορείο από το να κάνουν αυτό, πως το λέτε; Twitters και αυτά τα πράγματα; Πως μπορώ να τους σταματήσω όταν η κόρη μου και ο γιος μου κάνουν τα ίδια; Έχω προσαρμοστεί», δήλωσε ο Μουρίνιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα