“Έρχεται διάλυση της ευρωζώνης την επόμενη πενταετία”

To δυσοίωνο μέλλον της Ευρωζώνης επιβεβαίωσε επενδυτής που έκανε λόγο για διάλυση της (Ευρωζώνης) τα επόμενα πέντε χρόνια.Ο Jim Mellon, πρόεδρος του Burnbrae Group,ο οποίος προέβλεψε το Brexit, τώρα επισημαίνει το Bloomberg, πως προβλέπει άλλη μία διάλυση.

Ο Mellon, προβλέπει ότι το ευρώ θα γίνει το μελλοντικό θύμα του διογκούμενου κύματος κατά των mainstream κομμάτων, προκαλώντας την διάλυση της ευρωζώνης στα επόμενα πέντε χρόνια.

“Το Brexit αναμένεται να είναι ένα τσίρκο σε σχέση με τα προβλήματα της Ευρώπης που γίνονται όλο και πιο πολύ εμφανή. Το ευρώ ως έχει αυτή τη στιγμή, είναι ένας πολύ ακατάλληλος μηχανισμός. Δίνω στο ευρώ ένα με πέντε χρόνια ζωής”, ανέφερε.
Όπως τονίζει το Bloomberg, το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και η νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, σηματοδοτούν ότι ο λαϊκισμός κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο. Τώρα υπάρχει μεγάλη σπέκουλα για το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής και για τις εκλογές στη Γαλλία το 2017.

Εκτιμά ότι θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μεγαλύτερες πολιτικές αναταραχές στην Ευρώπη, οδηγώντας κάποιους επενδυτές να αμφισβητήσουν το μέλλον του ευρώ.

“Η πρόβλεψη για την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος δεν είναι νέο φαινόμενο –το 2014 η Citigroup ανακοίνωσε πως υπήρχε πιθανότητα 90% να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, μια πρόβλεψη που εγκατέλειψε φέτος”, αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα