Έκρηξη στη Καμπούλ με στόχο τη «Μεγάλη Συνέλευση»

Βομβιστική επίθεση έπληξε το χώρο που η Λόγια Ζίργκα, η αφγανική συνέλευση πολιτικής ηγεσίας και τοπικών φυλάρχων, πρόκειται να συνεδριάσει για να εγκρίνει ή όχι την αμφιλεγόμενη συμφωνία ασφαλείας με τις αμερικανικές δυνάμεις. Στην έκρηξη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 22.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την τεράστια σκηνή στην οποία θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη πάνω από 2.000 εξέχοντες Αφγανοί από τις 34 επαρχίες της χώρας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι υποψίες πέφτουν πρωτίστως στους Ταλιμπάν.

Η Λόγια Τζίργκα («Μεγάλη Συνέλευση») των 3.000 μελών απαρτίζεται από βουλευτές, φυλάρχους, κληρικούς και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Χωρίς την έγκριση της Τζίργκα, ο Καρζάι έχει αναφέρει πως η συμφωνία με τις ΗΠΑ πιθανότατα θα απορριφθεί. Μετά την Λόγια Τζίργκα, η συμφωνία θα περάσει και από το αφγανικό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα