Άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφάσισε η σερβική κυβέρνηση

Οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν εδώ και μέρες την Σερβία και έχουν προκαλέσει τον θάνατο αρκετών ατόμων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της κυβέρνησης της χώρας, η οποία αποφάσισε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια της χώρας, που ήταν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου.

Τα μέλη της κυβέρνησης ομόφωνα αποφάσισαν την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα και ο πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε να ετοιμαστεί ειδική έκθεση προς ενημέρωση της Σερβικής Βουλής και των πολιτών για τα μέτρα που ελήφθησαν το διάστημα που η Σερβία ήταν αντιμέτωπη με τις πλημμύρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς ανέφερε ότι μέχρι τώρα εντοπίστηκαν οι σοροί 33 θυμάτων και ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι αιτία του θανάτου των 13 ανθρώπων ήταν πνιγμός. Είναι τα ακριβή και αληθή στοιχεία που αφορούν σε ολόκληρη τη Σερβία, δήλωσε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Ο ίδιος τόνισε ότι, νωρίτερα, σε συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων αποφασίστηκε πως υπάρχουν οι συνθήκες για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ σε δύο πόλεις και 16 δήμους της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα