Χωρίς χειροπέδες θα καταθέσει ο Μαρτίνης στην Εξεταστική Επιτροπή για το “Ερρίκος Ντυνάν”

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υγεία ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης. Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διοικητής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν θα καταθέσει χωρίς χειροπέδες στην Εξεταστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο πρώην διοικητής του «Ερρίκος Ντυνάν» θα καταθέσει μόνο για το θέμα του πλειστηριασμού του νοσοκομείου, ενώ δεν θα αναφερθεί σχετικά με τις ποινικές κατηγορίες που του έχουν καταγγελθεί.

Επίσης, η  Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε και στον αρχικό κατάλογο των υπολοίπων μαρτύρων που θα κληθούν για κατάθεση. Συγκεκριμένα, για ακρόαση  θα κληθούν οι κ.κ.  Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης και Βασίλης Στεργίου, επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου που προχώρησε στον επίμαχο πλειστηριασμό. Επίσης θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.

Ενώπιον των μελών της εξεταστική θα βρεθεί υπεύθυνος οικονομικών της ΔΟΥ, προκειμένου να εξηγήσει γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν προέβη σε αναγγελία οφειλών του νοσοκομείου προς το Δημόσιο ύψους 4,5 εκ. ευρώ. Τέλος, ανάμεσα στους μάρτυρες που θα κληθούν στις επόμενες συνεδριάσεις βρίσκονται και άλλα πρόσωπα όπως ο δικαστικός επιμελητής και ο συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντυνάν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα