«Χρυσός»… αέρας στην Εταιρική Υπευθυνότητα

Βραβείο Gold και τη διάκριση Best Progress Gold από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης έλαβε χθες η WIND, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν εταιρείες που διακρίθηκαν το 2014 για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Η WIND συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στη διαδικασία αξιολόγησης του CRI, έχοντας πάρει βραβείο Silver το 2014. Η φετινή διάκριση Gold αφορά σε όλο το φάσμα της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας που ξεδιπλώνεται στους άξονες Περιβάλλον – Κοινωνία – Αγορά – Εργαζόμενοι, ενώ η διάκριση Best Progress Gold της αποδόθηκε καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη πρόοδο στην κατηγορία της.

_EYE9278

 

 

Σχολιάζοντας τις σημαντικές αυτές διακρίσεις ο Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, δήλωσε: «Η WIND έχει υιοθετήσει την φιλοσοφία του βιώσιμου επιχειρείν και επιδιώκει να χτίζει την ευημερία της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα όχι με εφήμερες δράσεις. Η Εταιρική Υπευθυνότητα δεν είναι «πολυτέλεια» αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής στρατηγικής και της δέσμευσης που έχουμε απέναντι σε όλους τους συμμέτοχους μας, να δημιουργούμε τη μέγιστη δυνατή αξία σε κάθε μας δραστηριότητα».

cri

 

Για τους μη γνωρίζοντες να πούμε ότι το CR Index αποτελεί διεθνώς τον πιο σημαντικό δείκτη μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Ως κορυφαίο εργαλείο μέτρησης, είναι σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους 4 βασικούς πυλώνες της: Εργαζόμενοι, Περιβάλλον, Κοινωνία και Αγορά με βάση διεθνή κριτήρια. Την αποκλειστική εκπροσώπηση του CR Index στη χώρα μας έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (www.cri.org.gr).

CRI_INDEX_2015

 

Στιγμιότυπο από τη βράβευση της WIND: Στο κέντρο ο Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και δεξιά η κα. Βάσια Στασινοπούλου, υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας παραλαμβάνουν το βραβείο από τον πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρη Οικονομόπουλο (αριστερά)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα