Φονική έκρηξη στη Νέα Υόρκη

 Ξύπνησαν μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 με το πέσιμο των δίδυμων πύργων το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), δηλαδή στις 15:31 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), στις ΗΠΑ από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη που είχαν το αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων ανθρώπων (υπολογίζονται για την ώρα στους 18 ενώ υπάρχουν και αρκετοί εγκλωβισμένοι). Ο φόβος για πολλά θύματα είναι μεγάλος, ενώ σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται τέσσερα άτομα. Τα σενάρια πάντως για τρομοκρατική επίθεση δίνουν και παίρνουν.

Ειδικότερα, δυο κτίρια στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης κατέρρευσαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε από αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους. Τα κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες και στον ουρανό υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού.

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι στα συντρίμμια των κτιρίων θα υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για ένα νεκρό και 16 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη ενδεχομένως οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν στα κτίρια πραγματοποιούνταν κατασκευαστικές εργασίες.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν απευθείας εικόνες από το σημείο της έκρηξης (116η οδό και λεωφόρο Παρκ, στο ‘Ανω Μανχάταν), όπου σχηματίστηκε πυκνό σύννεφο καπνού.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί περισσότεροι από 170 πυροσβέστες και μεγάλος αριθμός αστυνομικών και σωστικών συνεργείων. Πυροσβέστες προσπαθούν να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές και σε διπλανά κτίρια.

«Το κτίριο κουνιόταν και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν. Είδαμε πολύ καπνό», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CBS.

Παράλληλα, έχουν διακοπεί προσωρινά τα δρομολόγια του μετρό της Νέας Υόρκης, καθώς δίπλα από το σημείο της έκρηξης βρίσκονται γραμμές, οι οποίες έχουν σκεπαστεί από ερείπια, όπως αναφέρει το NBC.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα