Τα Νησιά Φερόε ανέβηκαν… 82 θέσεις!

Περίγελος σε ολόκληρη την Ευρώπη εξακολουθεί να γίνεται η Ελλάδα, με αφορμή τον – άνευ προηγουμένου – διασυρμό από τα Νησιά Φερόε, στο γήπεδο «Καραϊσκάκης»!

Δεν είναι μόνο η ήττα και οι συνέπειές της σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι κυρίως το χαμένο πρεστίζ της ομάδας που έφτασε μέχρι τους «16» του πρόσφατου Μουντιάλ, στα γήπεδα της Βραζιλίας. Είναι ο επαναλαμβανόμενος διασυρμός του ονόματος της χώρα μας, την ίδια στιγμή που η ηγεσία της ΕΠΟ και βέβαια, ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, δίνουν μάχη για να διατηρηθούν στις καρέκλες τους και να συνεχίσουν – μέχρι τελικής πτώσης – το… θεάρεστο έργο τους!

Η Ελλάδα και η ποδοσφαιρική Εθνική της ομάδας, ζουν και ξαναζούν τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους. Η FIFA ανακοίνωσε τη νέα ειδική βαθμολογία της, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων και τα Νησιά Φερόε βρίσκονται 82 ολόκληρες θέσεις ψηλότερα, φτάνοντας στην 105η για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Το θέμα κυκλοφορεί σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, με την Ελλάδα να εμφανίζεται ως η ομάδα που έχασε από το νησιωτικό σύμπλεγμα – κάτι σαν τις… Κυκλάδες δηλαδή – και που έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους αυτής της γωνίτσας της Ευρώπης, να βιώσουν στιγμές περηφάνιας και ευτυχίας.

Τα σχόλια περιττεύουν. Το μοναδικό που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε, είναι το εξής. Στην Ομοσπονδία, δεν διακατέχεται κανείς – ούτε ένας – από το αίσθημα ευθύνης για την κατάσταση αυτή; Προφανώς όλα βαίνουν καλώς…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα