Σώζεται μέχρι το τέλος του 2015 η πρώτη κατοικία

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Την δέσμευση των τραπεζιτών ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε μαζί τους. Εκείνος από την πλευρά του έκανε σαφές πως «αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και τη δυνατότητα να μην υπάρξουν κινήσεις που θα πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας η συνάντηση ήταν απαραίτητη «δεδομένου ότι υπάρχει ένα θεσμικό κενό μέχρις ότου έρθει στη Βουλή για να νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αναστολή των πλειστηριασμών και δεδομένου ότι -όπως φαντάζομαι και έτσι θα είναι άλλωστε- δεν υπάρχει πρόθεση από τα ιδρύματα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, νομίζω ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Μετά τη συνάντηση η πρόεδρος της ΕΕΤ και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τα επόμενα βήματα προκειμένου το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας να μπεί σε καθεστώς κανονικότητας και ομαλότητας».

Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών η κα Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα ισχύει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών. Συμπλήρωσε δε ότι οι τράπεζες αναμένουν τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίς της κυβέρνησης οι οποίες θα καθορίσουν το νέο πλαίσιο από το 2016.

 

Την απόφαση επιβεβαίωσε και ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία. Η παρουσία μας στην κυβέρνηση αποτελεί εγγύηση» υποστήριξε σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την κατάσχεση του σπιτιού κανενός Έλληνα, αυτό είναι δεσμευτικό».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «δεν ψηφίζεται και δεν πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα η ποιαδήποτε φορολόγηση των αγροτών που θα μπορούσε να οδηγήσει στην διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής» και πρόσθεσε ότι γι αυτή την κυβέρνηση η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί την λύση στο πρόβλημα για την έξοδο από την κρίση. Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφθοράς, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ο ελληνικό λαός απαιτεί να πληρώσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν το κρατικό χρήμα και πλούτισαν εις βάρος του και υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στο θέμα της διαφθοράς και τις διαπλοκής άμεσα μέσα στις επόμενες ώρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα