Συμβούλιο… χωρίς αποφάσεις στη Λίγκα!

Ξεκίνησε επεισοδιακά, αλλά κατέληξε δίχως… απόφαση! Το Δ.Σ. της Λίγκας δεν έβγαλε κάποια σημαντική είδηση, καθώς οι παράγοντες των ομάδων επέλεξαν να μην βγουν στο… αντάρτικο κόντρα στον ΟΠΑΠ, ενώ δεν θέλησαν να προβούν σε ριζοσπαστικές αλλαγές, διατηρώντας ως έχει την κατάσταση!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το συμβούλιο ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος, δεν δέχθηκε να συμμετάσχουν στις συζητήσεις οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και του Ηρακλή, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, άρα τυπικά, οι δύο ομάδες δεν ανήκουν ακόμη στη Super League.

Οι αντιδράσεις των δύο συλλόγων ήταν μεγάλες, όμως η ροή του προγράμματος συνεχίστηκε κανονικά. Πρώτα απ’ όλα, εξετάστηκε η στάση που θα τηρήσει η λίγκα στην πρόταση του ΟΠΑΠ για τη χορηγία του νέου πρωταθλήματος. Ελλείψει εναλλακτικής λύσης, η ολομέλεια εξουσιοδότησε το Δ.Σ. προκειμένου να διαπραγματευτεί με τον οργανισμό, πάνω στη βάση της πρότασής του. Με άλλα λόγια, αν δεν υπάρχει αντιπρόταση, η Λίγκα υποχρεωτικά θα δεχθεί αυτό που προτείνει ο ΟΠΑΠ.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για όλα τα γήπεδα και να είναι έτοιμα όλα με την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, τον οποίο σκοπεύει να εφαρμόσει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Η πρόταση του Γιώργου Μποροβήλου περί του αποκλεισμού των ομάδων που δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση από την ΕΕΑ, δεν προχώρησε και παραπέμφθηκε για το… μέλλον.

Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στο Δ.Σ., για τους δανεικούς, δεν συζητήθηκαν.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο εξωτερικό, έγιναν δεκτές οι ενστάσεις του ΠΑΟΚ και θα διερευνηθούν, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις. Μέχρι τότε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα απέχει από την κεντρική διαχείριση, άρα δεν θα μπορούν να μεταδίδονται τα παιχνίδια του εκτός συνόρων.

Με άλλα λόγια, δεν αποφασίστηκε τίποτα στο Δ.Σ. της Λίγκας…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα